xatzarasΈγινε στα γραφεία της ΠΑΕ Πιερικός, η παρουσίαση του νέου προπονητή της Κατερινιώτικης ομάδας, Γιώργου Χατζάρα. Ο έμπειρος τεχνικός έκανε εκτενή αναφορά στο χτίσιμο της νέας ομάδας που φιλοδοξεί να δημιουργήσει, τα οργανωτικά θέματα που υστερούν σε πολύ μεγάλο βαθμό, τους παίκτες που έφυγαν καθώς και αυτούς που ήρθαν ή θα έρθουν στον σύλλογο της Πιερίας, ενώ έκανε πολλές φορές γνωστή τη διάθεσή του, να καταφέρει μέσα από ένα μακροχρόνιο και καλά οργανωμένο πλάνο, να αγκαλιάσει ο Πιερικός όλα τα νεαρά και ταλαντούχα παιδιά της ποδοσφαιρικής Πιερίας. Μεταξύ άλλων είπε:

Χαίρομαι που βρίσκομαι στην Πιερία και στον ιστορικό Πιερικό τον οποίο έχω βιώσει από παλιά. Νομίζω ότι έκανα την καλύτερη επιλογή από σωματεία β’ Εθνικής και γνωρίζω ότι έχει όλα τα εχέγγυα σε βάθος χρόνου να αλλάξει κατηγορία. Δυστυχώς τις δυο προηγούμενες χρονιές αν και ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα. δεν υπήρξε το επιθυμητό αποτέλεσμα για πολλούς και διάφορους λόγους.

Με τα νέα οικονομικά δεδομένα, ο Πιερικός πηγαίνει σε μια άλλη φιλοσοφία. Χαμηλώνει το μπάτζετ και καλούμαστε μέσα από τα νέα δεδομένα να δημιουργήσουμε ένα αξιόμαχο σύνολο, μια ομάδα ανταγωνιστική, που να αποκτήσει βάσεις για τα επόμενα χρόνια. Αλλιώς με τη λογική του να σκορπίζουμε χρήματα χωρίς βάσεις, κάτι που έχουμε δει επανειλημμένως να γίνεται, αναγκάζονται άνθρωποι να βάλουν πολλά χρήματα σε χρονικές περιόδους και μετά εξαφανίζονται και αυτοί και οι ομάδες. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί στην Κατερίνη. Βάσει αυτών των σκεπτικών προσπαθούμε να χτίσουμε μια ομάδα. Είναι ο πιο δύσκολος δρόμος.

Ο άλλος είναι πιο εύκολος αλλά και επικίνδυνος γιατί δεν υπάρχει τίποτε από πίσω, ανεβαίνουν οι ομάδες στην α’ εθνική, κάνουν μια “περιήγηση” και καταστρέφονται. Αν μια ομάδα θέλει να πάει στην α’ εθνική χρειάζονται βάσεις. Είναι η πρώτη φορά που η φιλοσοφία της ομάδας είναι να ανοίξει την αγκαλιά της στα παιδιά της Πιερίας που είναι μια ποδοσφαιρομάνα, να μπορέσει με τη μεθοδικότητά να μη φύγει κανένα ταλέντο από εδώ, διότι οι επαρχιακές ομάδες που δεν έχουν τέτοιο στόχο δεν έχουν και μέλλον. Και συγχρόνως με πιο μικρό μπάτζετ θα μπορέσουμε να στηρίξουμε τα παιδιά με κάποιες αξιόλογες μεταγραφές που ελπίζω να ολοκληρωθούν μέσα στην εβδομάδα.

Είμαστε προσεκτικοί γιατί η ομάδα που εγώ παρακολούθησα στην ουσία δεν υφίσταται. Θέλει προσοχή, λάθη θα κάνουμε όλοι, ας είναι λίγα και συνειδητά. Βρισκόμαστε ακριβώς σε αυτή την περίοδο και εξεπλάγην γιατί έβλεπα μια εικόνα ομάδας που θεωρούσα στις καλύτερες ομάδες. Από μέσα όμως τις καταστάσεις τις βλέπεις καλύτερα. Τώρα αρχίζω να “κόβω το καρπούζι” και δε σας κρύβω ότι πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα κυρίως στον οργανωτικό τομέα. Από οργάνωση ο Πιερικός βρίσκεται σε νηπιακό επίπεδο.

Για να πάμε στο πανεπιστήμιο έχουμε δρόμο πολύ, αλλά τουλάχιστο θα πρέπει να έχουμε ένα οργανόγραμμα. Προσπαθούμε να φέρουμε άτομα, γνώστες του ποδοσφαίρου, με θετικό έργο και να δουλεύουν επαγγελματικά, για να έχει η ομάδα βελτίωση σε όλα τα επίπεδα.

Ξέρω ότι ο κόσμος της κάθε ομάδας και πολύ περισσότερο της Κατερίνης είναι περήφανος, γιατί έχουν ζήσει παλιά μεγάλες στιγμές και δε σας κρύβω ότι όταν ήμουν ακόμη πιτσιρίκι θαύμαζα τον Φουλίδη, μετά ήλθαν Καλαμπάκας και Παπαιωάννου. Πάντα ο Πιερικός και οι επαρχιακές ομάδες στηρίζονταν στα δικά τους παιδιά. Αυτό έχει εκλείψει από το ποδόσφαιρο και είναι το πιο επικίνδυνο σημείο. Θα έχει δυσκολίες αυτή η χρονιά. Μένει να δούμε πόσο γρήγορα θα τις ξεπεράσουμε. Είμαι αισιόδοξος αλλά γνωρίζω τις δυσκολίες.

Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας στη νέα προσπάθεια. Θα κάνουμε μια καλή και ανταγωνιστική ομάδα, με στόχο στα επόμενα χρόνια να κερδίσει την κατηγορία και να πάει στην μεγάλη κατηγορία. Είμαστε στην αρχή, κάνουμε το πρώτο βήμα, όπως τα νήπια. Θέλουμε τον κόσμο να προστατέψει την ομάδα, όπως ο μπαμπάς το μικρό παιδί.

Θέλουμε την καλή κριτική γιατί αυτή μας βοηθάει. Όλοι είναι συνυπεύθυνοι για να λειτουργήσει μια ομάδα χρειάζεται διοίκηση, τεχνικό τιμ, ποδοσφαιριστές, δημοσιογράφοι, και η κοινή γνώμη να είναι δίπλα και όχι απέναντι.

Συνεργάτης μου θα είναι ένας αξιόλογος γυμναστής, νέο παιδί, ο Ηλίας Αμπατζίδης. Η δουλειά θα γίνεται πλέον σε άλλο επίπεδο και ο σύλλογος θα ενημερώνεται κάθε μήνα για το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται ο κάθε ποδοσφαιριστής. Θέλουμε μια ομάδα που θα αγκαλιάσει όλη η Πιερία

Βρήκα εγκαταστάσεις πάρα πολύ καλές. Αυτό που λείπει είναι η οργάνωση της ομάδας. Βρίσ
κεται σε νηπιακό επίπεδο. Αυτό είναι το α και το ω. Θεωρώ ότι είναι πολύ άσχημο το ότι έγινε μια βίαιη αλλαγή του υλικού. Θα μπορούσαμε να μην είχαμε χάσει ποδοσφαιριστές αξίας. Πρέπει να υπάρξει μεθόδευση για την επόμενη χρονιά. Μέχρι το Μάρτιο θα πρέπει να κλείνουν τα πάντα. Έτσι νομίζω ότι λειτουργούν οι ομάδες σε υψηλό επίπεδο.  Οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές της Πιερίας πρέπει να βρίσκονται στην ομάδα νέων.

Τώρα, με τον Ηλία Αμπατζίδη, που είναι εξελίξιμος γυμναστής και έχει θητεύσει στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ, το ίδιο πρόγραμμα με την πρώτη ομάδα, θα ακολουθήσει και η ομάδα νέων. Αυτό όμως δε μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη.  

Μπορεί να υπάρξουν ανακατατάξεις στο ρόστερ μέχρι την έναρξη της χρονιάς. Παλεύουμε για τις μεταγραφές γιατί δεν υπήρξε προγραμματισμός και προετοιμασία τον προηγούμενο καιρό. Αναζητούμε και την καλύτερη λύση για τη θέση του προπονητή τερματοφυλάκων.  

Ο Πιερικός αυτή τη στιγμή προσπαθεί να κάνει ένα αξιόμαχο σύνολο. Πρέπει να στήσουμε μια αξιόλογη ομάδα και θα δούμε που θα πάει. Δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε, πρέπει να έχουμε μια καλή πορεία και να στοχεύσουμε σε ό,τι καλύτερο.  Δε μπορούσαμε να κρατήσουμε κάποιους παίκτες, παρότι μίλησα μαζί τους, γιατί ήθελαν να παίξουν στην Α’ Εθνική. Θέλουμε 11 έμπειρους παίκτες τουλάχιστο για να προσανατολίζουν τα νέα παιδιά.  Θα κάνουμε 3 μεταγραφές από παίκτες σε θέσεις κλειδιά. Κινούμαστε για έναν παίκτη στη θέση του αμυντικού μέσου, για έναν μεσοεπιθετικό ενώ θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει και με τον Πέντα, ο οποίος έχει υψηλό συμβόλαιο. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα ομάδα.

Έχω συμβόλαιο 2 ετών και έχουμε στόχο να παρουσιάσουμε κάτι καλύτερο την επόμενη χρονιά. Δε χρειάζεται βιασύνη. Αν βιάζεστε βρήκατε λάθος προπονητή. Να βρείτε μάγο!