Scroll to top

Τυπολάτρης της 6ης Οκτωβρίου 2015


- 5 Οκτωβρίου 2015

 • Ενδιαφέρουσα συνάντηση είχε ο πρόεδρος του ΟΡΦΕΟ Γρηγόρης Παπαχρήστος με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών και υπεύθυνη των ανασκαφών στην αρχαία Αμφίπολη Κατερίνα Περιστέρη, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου στο αρχαιολογικό μουσείο των Σερρών. Η κ. Περιστέρη είναι συγχρόνως και αντιπρόεδρος του φεστιβάλ Αμφίπολης. Η συζήτηση επόμενο ήταν να περιστραφεί γύρω από τις ανασκαφές στην αρχαία Αμφίπολη, στο αρχαίο Δίον και τον Δ. Παντερμαλή, στα φεστιβάλ Ολύμπου και Αμφίπολης, όπου τέθηκαν και προοπτικές συνεργασίας στο μέλλον. Στη συνάντηση συμμετείχε η αρχιτέκτονας και πρώην περιφερειακή σύμβουλος Σερρών, Ελένη Κωνσταντινίδου.

   

  Ήταν ομολογουμένως μια μεγάλη γιορτή! Μιλάμε φυσικά για το «Τρέχω για την Κατερίνη» που την Κυριακή που μας πέρασε προσέλκυσε τον ενδιαφέρον των Πιεριέων. Όχι μόνο από άποψη συμμετοχής, αφού καταγράφηκε νέο ρεκόρ, με τις συμμετοχές να ξεπερνούν τις 1.400, αλλά και από άποψη όσων παρακολούθησαν τον αγώνα και αποθέωσαν όλους τους δρομείς, μικρούς και μεγάλους. Αξίζουν συγχαρητήρια λοιπόν στους διοργανωτές αλλά και στους εθελοντές, χωρίς τη βοήθεια των οποίων ένα τέτοιο μεγάλο εγχείρημα δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί. Φέτος ο αγώνας ξεπέρασε κάθε προσδοκία φτάνοντας ενδεχομένως στο μέγιστο όριο των συμμετοχών που είναι διαχειρίσιμες. Γι’ αυτό και ίσως ο αγώνας του χρόνου να πρέπει να μπει σε άλλη βάση και να πάρει και άλλη διάσταση προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της.

   

  Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης. Πέρυσι, οι έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις είχαν δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα, με αποτέλεσμα στην αυλή του Καπνικού Σταθμού να συγκεντρωθεί μεγάλη ποσότητα νερού δυσκολεύοντας τη μετακίνηση των επισκεπτών στο χώρο. Έτσι φέτος και προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα πραγματοποιήθηκαν εργασίες αποστράγγισης της αυλής. Συγκεκριμένα πριν λίγες μέρες καθαρίστηκε η περιμετρική τάφρος του Καπνικού, στην οποία θα τοποθετηθεί αυτόματος μηχανισμός άντλησης υδάτων, ενώ εντός των επόμενων ημερών θα ξεκινήσει η συντήρηση των 12 οικίσκων με στόχο μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου να έχουν στηθεί τα πρώτα σπιτάκια.

   

   

  Ένας νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος που συνέβη το πρωί του προηγούμενου Σαββάτου 3 Οκτωβρίου στην Πιερία. Το θανατηφόρο τροχαίο συνέβη περίπου στις 10:50 το πρωί στο 79ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Κατερίνης στο ύψος του Μακρύγιαλου, όταν ΙΧΕ αυτοκίνητο, που κινούνταν στο ρεύμα προς Κατερίνη, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρο. Το αποτέλεσμα ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 54χρονου οδηγού και ο τραυματισμός του 55χρονου συνοδηγού. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κατερίνης.

   

   

  «Άντε καλή μου, άντε στο καλό» θα μπορούσε να είναι η λεζάντα της φωτογραφίας από την τελετή παράδοσης – παραλαβής της Προεδρίας της Βουλής, η οποία χαρακτηρίστηκε από εκατέρωθεν «καρφιά». Τόσο η απερχόμενη Ζωή Κωνσταντοπούλου όσο και ο νέος πρόεδρος Νίκος Βούτσης άφησαν σαφείς αιχμές, με την πρώτη να παραδίδει την έκθεση της ειδικής επιτροπής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για της γερμανικές οφειλές, την έκθεση της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος, την ενδιάμεση έκθεση και να προσθέτει πως έχει αφήσει στο γραφείο του κ. Βούτση την έκθεση της επιτροπής για τη Siemens και την Λίστα Λαγκάρντ. «Δεν θα είμαι αρωγός στα Μνημόνια. Όλους θα μας κρίνει η ιστορία» είπε χαρακτηριστικά. Φυσικά ο κ. Βούτσης σήκωσε το γάντι διευκρινίζοντας πως η νέα Βουλή θα αποφασίσει για τη συνέχιση ή και την ανάθεση νέων θεμάτων σε νέες επιτροπές.  «Όλα έχουν καταγραφεί θα τα κρίνει ο λαός. Όλοι κρινόμαστε από τον λαό και κάποια στιγμή από την ιστορία» είπε με τη σειρά του. Ήταν μια ωραία ατμόσφαιρα!

 • Δείτε επίσης...

 • error: Το περιεχόμενο είναι προστατευμένο!