Scroll to top

Τυπολάτρης της 10ης Νοεμβρίου 2015


- 10 Νοεμβρίου 2015

 • «Και όποιος αντέξει» είναι ο τίτλος της επιτυχημένης ραδιοφωνικής εκπομπής του «Αθλητικός 106,7», με τη Μαρία Ιωαννίδου να μας κρατά συντροφιά και να μας ταξιδεύει στα ερτζιανά. Καθημερινά από Τρίτη μέχρι και Παρασκευή, από τις 8 έως και τις 10 το βράδυ και με μουσικές επιλογές από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο, η Μαρία, που ασχολείται εδώ και τρία χρόνια με το ραδιόφωνο, μιλά για τον έρωτα και την αγάπη, τον πόνο και το ανεκπλήρωτο. Ιδανική επιλογή, που θα μας συντροφεύσει τα δύσκολα χειμωνιάτικα βράδια!

   

  Οι προετοιμασίες για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου, το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του στις 12 Δεκεμβρίου, έχουν ξεκινήσει με τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας να αναζητούν τρόπους για να το κάνουν ακόμη πιο αγαπητό και ενδιαφέρον για τους μικρούς επισκέπτες. Έτσι, απευθύνουν κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και να να συμμετέχουν ενεργά σε αυτή τη μεγάλη γιορτή διαθέτοντας λίγο από το χρόνο τους για να απασχολήσουν δημιουργικά τους μικρούς επισκέπτες. Ανάγνωση και δημιουργική αξιοποίηση παραμυθιών, θεατρικό παιχνίδι, ομαδικά παιχνίδια, κουκλοθεατρικές παραστάσεις, τραγούδια και ό,τι άλλο μπορεί να προτείνει και να εφαρμόσει κάποιος, είναι ευπρόσδεκτα. Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί κάθε ενδιαφερόμενο σε συγκέντρωση την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, στις 6.30 μ.μ. στο χώρο του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης για να καταθέσει τις προτάσεις του, να συζητήσουν και να οργανώσουν μαζί τη ζώνη της δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών (6μ.μ.- 9 μ.μ.). Η μαγεία των Χριστουγέννων στις καρδιές των παιδιών μπορεί να γίνει υπόθεση όλων.

   

   

  Συμβολική τρίωρη κατάληψη στα δημαρχεία της Πιερίας πραγματοποίησαν την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση. Με αιχμή του δόρατος το δημαρχείο Κατερίνης, όπου οι υπάλληλοι ανάρτησαν πανώ που έγραφε με νόημα “Κάτω τα χέρια σας από τα ΒΑΕ. Θα σας τα κόψουμε ΣΥΡΙΖΑ” ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Πιερίας συμμετείχε στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας ενάντια στα νέα μέτρα.

   

   

  Προσοχή στις μετακινήσεις σας όσοι την Τετάρτη 11 και την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου κινηθείτε προς την κεντρική Ελλάδα, καθώς η Εθνική Οδός στο ύψος των Τεμπών θα παραμείνει κλειστεί. Όπως κάθε χρόνο αυτή την περίοδο, εκτελούνται εργασίες συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασία. Η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων αυτές τις δύο ημέρες θα διαρκέσει από τις 7 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ, οπότε η κοιλάδα θα δίνεται ξανά στην κυκλοφορία. Τις υπόλοιπες ώρες οι οδηγοί θα πρέπει να ακολουθούν τις εναλλακτικές διαδρομές, όπως έχουν ήδη ανακοινωθεί.

   

   

  H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης προβάλλει την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου την ταινία «Μακριά από τους ανθρώπους». Οι προβολές γίνονται στις 19.30 και 22.00, στην αίθουσα 2 του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.
  Σκηνοθεσία: Νταβίντ Ελχόφεν
  Παίζουν: Βίγκο Μόρτενσεν, Ρεντά Κατέμπ
  Βρισκόμαστε το 1954 στην Αλγερία σ’ένα απομονωμένο χωριό, ενώ ξεκινά ο αντιαποικιακός αγώνας ενάντια στους Γάλλους. Ο Νταρού (Βίγκο Μόρτενσεν), είναι ο δάσκαλος του χωριού και καλείται να συνοδεύσει τον Μοχάμεντ (Ρεντά Κατέμπ), έναν ντόπιο που κατηγορείται για φόνο, μέχρι την πόλη όπου πρόκειται να δικαστεί. Δύο άνθρωποι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους είναι αναγκασμένοι να διασχίσουν τις απέραντες πεδιάδες της ενδοχώρας. Κυνηγημένοι από τους συγγενείς του δολοφονημένου που ζητούν εκδίκηση, αλλά και από τους Γάλλους στρατιώτες, οι δύο άνδρες επαναστατούν, έρχονται αντιμέτωποι με την παράλογη βία του κατακτητή, αλλά, παράλληλα, και με τα προσωπικά τους ηθικά διλήμματα. Βασισμένη στο διήγημα του Αλμπέρ Καμύ «Η φιλοξενία», η ταινία είναι ένας ύμνος στον άνθρωπο, στον ατομικό και συλλογικό αγώνα, στην προσπάθεια μπρος στην ανυπέρβλητη δυσκολία να βρει την θέση του στον κόσμο, να σηκώσει τις έγνοιες στην πλάτη του ως άλλος Άτλας. Την ταινία συνοδεύει η απόλυτα οργανικά δεμένη  μουσική από τον Νικ Κέιβ.

   

 • Δείτε επίσης...

 • error: Το περιεχόμενο είναι προστατευμένο!