Αυτός θα μπορούσε να είναι ο καταλληλότερος τίτλος για την 1η Συνάντηση Σχολικών χορωδιών που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 19 Απριλίου στον συνεδριακό χώρο ‘’Εκάβη’’ στην Κατερίνη.

Οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Δ/ντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, κ. Γεωργίου Μακρή καθώς και με τη σύμπραξη της Δ/ντριας του 4ου Γυμνασίου, κας Δαλαμήτρα Ευανθίας. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν η Ι.Μ. Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, η Περιφερειακή ενότητα Πιερίας και ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός Ανάπτυξης κα Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Χρυσαυγή Δριστά και Διευθυντές  σχολείων.

Στην κατάμεστη αίθουσα της ‘’Εκάβης’’ μαθητές διαφόρων σχολείων της Κατερίνης ένωσαν για πρώτη φορά τις φωνές τους και μάγεψαν το κοινό τόσο με το ταλέντο τους όσο κυρίως με την άψογη συνεργασία, συνέπεια και αλληλοϋποστήριξη που επέδειξαν καθ΄όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας τους έως την ώρα της δικής τους εμφάνισης, όπως επίσης και με το πρωτότυπο- συνάμα και συγκινητικό- κλείσιμο με την ‘’συνένωση’’ όλων των χορωδιών.

Η μουσική ενώνει, χτίζει γέφυρες επικοινωνίας, καταργεί διακρίσεις και με την ηθοπλαστική της δύναμη εξευγενίζει συμβάλλοντας στη διαμόρφωση υγιών προσωπικοτήτων.

Στην εορταστική ατμόσφαιρα που δημιούργησε η παρουσίαση των παιδιών με τους υπεύθυνους καθηγητές της μουσικής είδαμε την ελπίδα και την αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον, θετικά πρότυπα αξιομίμητα.

Από καρδιάς συγχαίρουμε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές που συμμετείχαν, τις καθηγήτριες και τους καθηγητές τους, καθώς και τους γονείς και κηδεμόνες που ενθάρρυναν τα παιδιά τους και τα στήριξαν σε αυτήν την όμορφη προσπάθεια.

Θερμές ευχαριστίες στους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Γεώργιο, την Αντιπεριφερειάρχη κα Μαυρίδου Σοφία και τον  πρόεδρο του ΠΟΤΑΠ κ. Καραλή Γεώργιο.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα υπάρξει συνέχεια σε αυτό το υπέροχο μουσικό ταξίδι  που μόλις ξεκίνησε…

 

 

(Δελτίο τύπου)