ΜΑΙΟΣ 2011

 

Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Πιερία

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας αλλά και συναυλία οι  εργαζόμενοι, οι άνεργοι και  οι συνταξιούχοι της Πιερίας τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά. Με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης ο φετινός εορτασμός περιλάμβανε και νεανικές εκδηλώσεις. Στην πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης πραγματοποιήθηκε συναυλία, με τη συμμετοχή νεανικών συγκροτημάτων. Την Κυριακή, 1η Μάη έγινε η καθιερωμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τον Πρόεδρο του Ε.Κ.Κ. και τους άλλους ομιλητές να αναφέρονται στις δυσκολίες που περνούν οι εργαζόμενοι, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η έκδοση ψηφίσματος.  Ακολούθησε πορεία και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της πλατείας Ελευθερίας στην Κατερίνη.

 

Δεν έκαναν «ανάσταση» οι έμποροι

Το φετινό Πάσχα η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα σημείωσε πτώση 20% με 30%, σε σχέση με την περσινή περίοδο που οι έμποροι της πόλης απώλεσαν άλλο ένα 15% από την αγοραστική δύναμη. Δηλαδή, μέσα σε  δύο χρόνια (Πάσχα 2010 και Πάσχα 2011) η αγορά υπέστη «καθίζηση», καθώς ο τζίρος μειώθηκε 45%. «Η κατρακύλα συνεχίζεται…», ήταν το πρώτο σχόλιο του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης, αναφερόμενος στην πορεία της πασχαλινής αγοράς. Οι μεγάλοι «χαμένοι» είναι οι κλάδοι ένδυσης και υπόδησης.

 

 

Συνάντηση  Μ. Αποστολάκη με την Διοίκηση της Ε.Α.Σ. Πιερίας
Συνάντηση  Μ. Αποστολάκη με την Διοίκηση της Ε.Α.Σ. Πιερίας
Συνάντηση «κεκλεισμένων των θυρών» με τη Διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πιερίας είχε, το πρωί του Σαββάτου στα γραφεία της ΕΑΣ στην Κατερίνη, η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να ακούσει τις απόψεις για το νομοσχέδιο που αφορά την αναμόρφωση των συνεταιριστικών ενώσεων και αυτή τη περίοδο βρίσκεται σε φάση διαβούλευσης.

Αντιδράσεις στη Β. Πιερία για σχολεία, Εθνική Τράπεζα, ΔΟΥ και ΙΚΑ
Δυναμικές κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν δημοτική αρχή, φορείς και κάτοικοι στο Δήμο Πύδνας – Κολινδρού, αντιδρώντας στο κλείσιμο σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε χωριά της περιοχής, στην υποβάθμιση του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Αιγινίου και στο ενδεχόμενο να μπει «λουκέτο» στη ΔΟΥ και το ΙΚΑ στο Αιγίνιο, υπηρεσίες που εξυπηρετούν χιλιάδες πολίτες του βόρειου τμήματος της Πιερίας. Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίσθηκε η συγκρότησης επιτροπής, αποτελούμενη από εκπροσώπους του δήμου και φορείς, η οποία θα καθορίσει τον τρόπο αντίδρασης. Στην προαναφερθείσα επιτροπή συμμετέχουν η Αντιδήμαρχος Ξανθίππη Βασιλειάδου, οι Δημοτικοί Σύμβουλου Παύλος Μεταλλίδης και Δήμητρα Χαϊκάλη,  Πρόεδρος του σωματείου επαγγελματιών Αιγινίου Πέτρος Τερζής και ο Πολιτικός Μηχανικός Αντώνης Νταγλιούδης.


Ο Γιώργος Φαρμάκης Αναπληρωτής Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου
Ο Γιώργος Φαρμάκης αναδείχθηκε Αναπληρωτής Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου, μετά από την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Τον κ. Φαρμάκη ψήφισαν όλοι οι σύμβουλοι του συνδυασμού της πλειοψηφίας, εκτός του κ. Δημήτρη Μυλωνέρου ο οποίος αυτοπροτάθηκε για τη θέση του δημάρχου. Οι συνδυασμοί των κυρίων Δημόπουλου και Λάππα δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία, καθώς αποχώρησαν από την αίθουσα την ώρα της ψηφοφορίας, οι σύμβουλοι του κ. Σάκη Τσιφοδήμου, κατά την ανοιχτή ψηφοφορία,  ψήφισαν «λευκό» και η κα. Κατερίνα Κουρίτα καταψήφισε την πρόταση. Σημειώνεται πως τον κ. Φαρμάκη θα αναπληρώνει η κα. Μαρία Τσιμήτρη, μετά από πρόταση του δημάρχου, την οποία αποδέχθηκαν όλοι οι σύμβουλοι του συνδυασμού Παπαθανασίου, εκτός Μυλωνέρου.