2_-__1Το Επιμελητήριο Πιερίας εκπροσώπησε
η αντιπρόεδρός του κα Ματούλα Βελώνη

Στην Κωνσταντινούπολη ταξίδεψε το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, προκειμένου να παραλάβει τη σκυτάλη για την διοργάνωση του Παγκοσμίου Συνεδρίου Γυναικών στη χώρα μας, το 2012, και να συμμετάσχει στις εργασίες του Συνεδρίου. Τριάντα επιχειρηματίες, εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων της Ελλάδος, παρακολούθησαν τις εργασίες του 21ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, Global Women Summit, που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία  4-7 Μαΐου 2011. Το Επιμελητήριο Πιερίας εκπροσώπησε η αντιπρόεδρός του κα Ματούλα Βελώνη.
Πάνω από χίλιες γυναίκες, από 85 χώρες, εκπρόσωποι οργανώσεων και οργανισμών, Υπουργοί, Υφυπουργοί, Διευθυντές και Πρόεδροι Τραπεζών και Πολυεθνικών εταιρειών, από όλες τις χώρες του πλανήτη, συμμετείχαν στο κορυφαίο αυτό γεγονός που σηματοδοτεί την εξέλιξη της επιχειρηματικότητας της γυναίκας, ανοίγει νέους δρόμους, αναδεικνύει καλές πρακτικές και καινοτόμες δράσεις, ενώ ταυτόχρονα δικτυώνει τις γυναίκες σε παγκόσμιο επίπεδο και τους δίνει ελπίδα και προοπτική.  Σημαντική ήταν η παρουσία του Γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Μπάν Κι Μουν, ο οποίος στηρίζει, όπως ανέφερε στην ομιλία του, τις δράσεις που αφορούν την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη της γυναίκας. Επίσης, μεταξύ των συνέδρων ήταν η αντιπρόεδρος του Βιετνάμ, η σύζυγος του πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Ερντογάν και η σύζυγος του προέδρου της Μαλαισίας.
Στο συνέδριο οι γυναίκες εξέθεσαν τα προβλήματα και τις απόψεις τους και αντάλλαξαν ιδέες.

Τα θέματα που συζητήθηκαν απευθύνονταν σ’ όλες τις γυναίκες του κόσμου. Μεταξύ αυτών αναλύθηκαν κοινωνικά θέματα όπως ο ρατσισμός που βιώνουν οι γυναίκες, η κακοποίηση, το δικαίωμα στη μόρφωση, το δικαίωμα της συμμετοχής στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Ακόμη, υπήρξε ένα εκτεταμένο φόρουμ για την επιχειρηματικότητα των γυναικών αγγίζοντας θέματα όπως το άνοιγμα νέων δρόμων, ανάδειξη καλών πρακτικών, καινοτόμων δράσεων, ίση αντιμετώπιση και ίσες ευκαιρίες στους χώρους δουλειάς και στη χρηματοδότηση. Στο προσκήνιο βρέθηκαν και θέματα ιατρικού ενδιαφέροντος με κυρίαρχα  τις προσπάθειες που γίνονται για την πρόληψη του καρκίνου της μήτρας και του στήθους, τρόποι άγνωστοι στις τρίτες χώρες. Τέλος, στο τραπέζι των συζητήσεων ήρθαν και ενεργειακά ζητήματα όπως η χρησιμοποίηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας και η συνετή χρήση του νερού.

Στην Αθήνα η επόμενη διοργάνωση
Κατά την διάρκεια της τελετής ολοκλήρωσης του Συνεδρίου, στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Grand Chevahir Hotel, οι παρευρισκόμενοι  είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ολιγόλεπτη, αλλά ουσιαστική παρουσίαση της τουριστικής Ελλάδας, ενώ η Πρόεδρος του Δικτύου κα Σοφία Οικονομάκου, πλαισιωμένη από τις κυρίες του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου και ολόκληρη την Ελληνική αντιπροσωπία, καλούσε όλες τις συμμετέχουσες να ταξιδέψουν στη χώρα μας το 2012, για να παρακολουθήσουν το Συνέδριο, να γνωρίσουν την απαράμιλλη Ελληνική Φιλοξενία, να απολαύσουν τις γαλάζιες θάλασσες, τα σμαραγδένια μας Νησιά, να προσκυνήσουν την Ακρόπολη και να γευτούν τις νοστιμιές μας που δεν υπάρχουν πουθενά. Οι Ελληνίδες, παρέλαβαν την σκυτάλη της διοργάνωσης, ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο, καταχειροκροτούμενες από τις παρευρισκόμενες γυναίκες από όλον τον κόσμο. 
Οι Ελληνίδες εκπρόσωποι των Ελληνικών Επιμελητηρίων και Επιχειρηματικών Οργανώσεων, παρακολούθησαν τις εργασίες του Συνεδρίου, επιλέγοντας τις θεματικές ενότητες του ενδιαφέροντός τους και δικτυώθηκαν με γυναίκες από όλον τον κόσμο, με επιχειρηματικά και κοινωνικά ενδιαφέροντα. Δέσμευση, υπόσχεση και στόχος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Γυναικών είναι να οργανώσουν το Παγκόσμιο Συνέδριο Γυναικών το 2012 στην Αθήνα κατά τον καλύτερο τρόπο, για να αφήσει εποχή στην παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα των γυναικών.


ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
ΠΙΕΡΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Επιμελητήριο Πιερίας
σας προσκαλεί
την Τετάρτη 18 Μαΐου 2011 και ώρα 7:00 μ.μ.,

στην συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου (1ος όροφος),
στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας έρευνας για την

«Αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών
της Πιερίας»

που διεξήγαγε το Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων (Logistics) του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Πιερίας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιάσ
ουν οι:
Δημήτριος Τριανταφύλλου, Καθηγητής, Προϊστάμενος Τμήματος
Δημήτριος Φωλίνας,
Επίκουρος Καθηγητής
Δημήτριος Αηδόνης,
Καθηγητής Εφαρμογών
Κατά την παρουσίαση θα αναλυθούν σημαντικά συμπεράσματα για τη διαρροή καταναλωτών από την τοπική αγορά της Πιερίας που αφορούν τα εξής σημεία:
Καταγραφή συχνότητας αγορών ανά είδος προϊόντων
Προσδιορισμός ατόμου που αποφασίζει για την αγορά ανά είδος προϊόντων
Ανάλυση εκροών κατανάλωσης ανά είδος προϊόντων
Προσδιορισμός κριτηρίων επιλογής αγοράς προϊόντων από την τοπική αγορά.
Ο Πρόεδρος
Ηλίας Χατζηχριστοδούλου