ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΝΤΕΣ

Η θέση του Διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς 24 συνολικά αιτήσεις υποβλήθηκαν για την εν λόγω θέση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους υποψηφίους, ξεχωρίζει ο υφιστάμενος Διοικητής, Γιώργος Χατζηγεωργίου, ο οποίος θεωρείται ως ο επικρατέστερος για να συνεχίσει τη θητεία του.

Η προκήρυξη  είχε  μεγάλο ενδιαφέρον, αναδεικνύοντας τη σημασία του ρόλου του Διοικητή σε ένα νοσοκομείο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν στον «Ντελάλη» πως οι  υποψηφιότητες περιλαμβάνουν έμπειρους επαγγελματίες εντός και εκτός Πιερίας.

Ο Γιώργος Χατζηγεωργίου, ο οποίος εκτελεί τα καθήκοντά του ως Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, κατατάσσεται ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους. Η θητεία του χαρακτηρίζεται από επιτυχημένη διαχείριση και βελτίωση των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται.

Υπενθυμίζεται πως η  προκήρυξη δημοσιεύτηκε 22 Ιανουαρίου  και αφορούσε στη στελέχωση των διοικήσεων των νοσοκομείων της χώρας, σε εφαρμογή του νέου νόμου 5062/2023 για την «Επιλογή Διοικήσεων των Φορέων του Δημοσίου και Ενίσχυση της Αποτελεσματικότητάς τους», σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας.

Η προκήρυξη ήταν ενιαία και αφορούσε συνολικά στην κάλυψη 152 θέσεων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών σε 95 νοσοκομεία, στο σύνολο των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας (Αττικής, Πειραιώς-Αιγαίου, Μακεδονίας, Μακεδονίας-Θράκης, Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδος, Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων-Ηπείρου-Δυτικής Ελλάδος και  Κρήτης).

«Με τη δημοσίευση των δύο προκηρύξεων για τους διοικητές νοσοκομείων και Υγειονομικών Περιφερειών θέτουμε σε εφαρμογή μία σημαντική μεταρρύθμιση για την επιλογή άξιων στελεχών σε καίριες θέσεις ευθύνης, και συνεπώς για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης τους στο κράτος», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως.

«Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος και ευτυχής πως ως υπουργός Υγείας είχα την ευκαιρία να ξεκινήσουμε τη διαδικασία επιλογής των διοικητών Υγειονομικών Περιφερειών και διοικητών νοσοκομείων μέσω της νέας, διαφανούς και αξιοκρατικής διαδικασίας, σύμφωνα με τον νέο νόμο», ανέφερε από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης.