Την έντονη αντίδρασή τους εκφράζουν οι εποχικοί πυροσβέστες για τη μείωση του χρόνου εργασίας  τους από οχτώ σε επτά μήνες. Σημειώνεται ότι  στις 14 Μαίου του 2010 ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης αποφάσισε τη μείωση του χρόνου εργασίας τους από οκτώ σε επτά μήνες «αναιρώντας απόφαση που πήρε το ίδιο το υπουργείο εσωτερικών», όπως αναφέρουν οι εποχικοί πυροσβέστες του νομού μας Γιάννης Ευαγγέλου και Παναγιώτης Ντουλαπτσή, Πρόεδρος και Γραμματέας αντίστοιχα του σωματείου επιχικών πυροσβεστών.
«Πρόκειται για το νόμο 3833/15-3-2010 που επιβάλλει περιορισμό προσλήψεων για το έτος 2010 κατά 30% έναντι του 2009, «ο οποίος εξαιρούσε τον κλάδο μας, διότι η πρόσληψή μας γίνεται για την κάλυψη απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών καθώς υπαγόμαστε και στο πυροσβεστικό σώμα (σώμα ασφαλείας)», όπως αναφέρεται σε σχετική επιστολή που παρέδωσαν στην Υφυπουργό Εσωτερικών κα Θεοδώρα Τζάκρη. «Δεν είμαστε εμείς αυτοί που φέραμε την κρίση στη χώρα. Στο ταμείο ανεργίας παίρνουμε 450 ευρώ μηνιαίως και ο βασικός μας μισθός είναι 650 ευρώ. Για ποιο λόγο γίνεται η μείωση του χρόνου απασχόλησης;
Ζητάμε να συνηγορήσετε για να επαναφέρετε τον ένα μήνα απασχόλησής μας, καθώς και τη θετική σας στάση προς το θέμα της εργασιακής μας αποκατάστασης. Δεν είμαστε εργαζόμενοι στα γραφεία. Φωτιές σβήνουμε για 650 ευρώ, εδώ και δεκαετίες.
Έχουμε 22 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες συναδέλφους. Έχουμε οικογένειες και η μείωση της θητείας μας καθώς και η παρατεταμένη ομηρεία μας προκαλούν προβλήματα βιοποριστικά και ανασφάλειας.
Έχουμε μάθει να είμαστε αγωνιστές και θα αγωνιστούμε για να διώξουμε αυτή την επισφάλεια που πλανάται από επάνω μας. Είστε μαζί μας ή απέναντί μας; Πάρτε θέση και δώστε μας απαντήσεις. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εγγράφως για τις θέσεις – απαντήσεις σας, ώστε να ενημερώσουμε τα μέλη μας», αναφέρουν οι εποχικοί πυροσβέστες.