assets_LARGE_t_420_3279194Ανοίγει ο δρόμος για χιλιάδες νέες προσλήψεις μόνιμου και εποχικού νοσηλευτικού προσωπικού μέσα στο επόμενο τρίμηνο, σε νοσοκομεία και μονάδες του ΕΣΥ ανά την επικράτεια. Συγκεκριμένα, πρόκειται να προσληφθούν 3.000 μόνιμοι και 757 εποχικοί νοσηλευτές, ενώ με διάφορους τρόπους θα καλυφθούν άλλες 1.229 θέσεις βοηθητικού προσωπικού. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει προγραμματίσει για φέτος 3.000 προσλήψεις νοσηλευτών, μέσα από τη «δεξαμενή» των κυλιόμενων πινάκων. Η διαδικασία περιλαμβάνει δύο φάσεις:
1. Την προκήρυξη κατάρτισης του πρώτου ετήσιου κυλιόμενου πίνακα που θα γίνει έως τις αρχές Ιουνίου. Εκεί θα καταθέσουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους μόνο οι νέοι υποψήφιοι ή όσοι των οποίων τα προσόντα έχουν μεταβληθεί την τελευταία διετία, καθώς οι επιλαχόντες της προκήρυξης 7Κ/2009 έχουν αυτοδικαίως περιληφθεί στους πίνακες αυτούς.

2. Τον Σεπτέμβριο και αφού δημοσιευτούν τα αποτελέσματα της προκήρυξης και καταρτιστεί ο οριστικός πίνακας κατάταξης, τότε θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση του διαγωνισμού, που αφορά στην προκήρυξη των θέσεων, βάσει των αναγκών των νοσοκομείων. Εκεί οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να δηλώσουν τις προτιμήσεις τους (περίπου τον προσεχή Οκτώβριο), σημειώνοντας τις θέσεις που τους ενδιαφέρουν ανά φορέα.

Σε ό,τι αφορά τις 1.229 θέσεις βοηθητικού προσωπικού (που είναι κυρίως Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης), θα καλυφθούν στην πλειονότητά τους από μετατάξεις. Ωστόσο, στην περίπτωση που δεν υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι για συγκεκριμένες ειδικότητες δεν αποκλείεται να προκηρυχθεί από το ΑΣΕΠ ξεχωριστός διαγωνισμός, με σειρά προτεραιότητας, εφόσον το επιτρέπουν και οι τότε δημοσιονομικές εξελίξεις.

Σχετικά με το εποχικό προσωπικό τέλος, έχει ήδη αποσταλεί στις κατά τόπους Υγειονομικές Περιφέρειες σχετικό έγγραφο για την άμεση κατανομή 757 θέσεων νοσηλευτών, οι οποίες θα προκηρυχθούν μέσα στο καλοκαίρι, ενώ το «πράσινο φως» του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αναμένει ακόμη ένα αίτημα πρόσληψης επιπλέον 106 ατόμων.