H Google έχει ταυτιστεί στο μυαλό μας ως ο φωτεινός παντογνώστης αλλά δεν είναι. Μπορεί να νομίζουμε ότι έχει να μας δώσει απάντηση για όλα αλλά πολλές φορές, ο τρόπος που ψάχνουμε μια πληροφορία, μπορεί εύκολα να μας παραπληροφορήσει και να μας οδηγήσει σε πανικό.

Παρακάτω, ακολουθούν τα πράγματα που δεν πρέπει να ψάξετε ποτέ στη Google εάν δεν θέλετε να φορτωθείτε με έξτρα άγχος.

1. Όλα εκείνα που δεν θέλετε να βλέπετε μετά σε διαφημίσεις
Μπορεί να θέλετε να ψάξετε πληροφορίες για το πώς να χρησιμοποιείτε σωστά τις πάνες του μωρού σας εάν είστε νέες μαμάδες αλλά εάν τελικά αποφασίσετε να το γκουγκλάρετε, καλή σας επιτυχία! Κάθε φορά που θα ανοίγετε μια νέα σελίδα, θα σας βγαίνει ένας καταιγισμός από σχετικές διαφημίσεις και πιστέψτε μας, δεν το θέλετε. Το μόνο που θα εύχεστε, θα είναι με έναν μαγικό τρόπο να σβήσετε κάθε σας ίχνος από το ίντερνετ.

2. Δερματολογικά προβλήματα

Εάν αναρωτιέστε τι συμβαίνει τον τελευταίο καιρό στο πρόσωπό σας, καλύτερα να κλείσετε άμεσα ένα ραντεβού με τον δερματολόγο σας παρά να εμπιστευτείτε τη Google. Η αναζήτηση θα οδηγήσει σε πολλά αποτελέσματα, τα περισσότερα από τα οποία, αν όχι όλα, δεν έχουν να κάνουν με τη δική σας μεμονωμένη περίπτωση.

3. Εάν ένα προϊόν είναι ασφαλές ή όχι

Το internet έχει πολλές απόψεις που συγκεντρώνονται από ανθρώπους, οι οποίοι κάνουν τους ειδικούς. Εάν λοιπόν αναρωτιέστε αν ένα προϊόν που αγοράσατε ή θέλετε να αγοράσετε, είναι ασφαλές για το δέρμα και την υγεία σας, τότε καλύτερα να συμβουλευτείτε την ίδια την εταιρεία ή τον γιατρό σας και όχι τη Google.

4. Τα συμπτώματά σας

Μην γκουγκλάρετε ποτέ τα συμπτώματα που εμφανίζετε γιατί τα χιλιάδες αποτελέσματα από την αναζήτηση, θα σας οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε πανικό. Ακόμη και για το πιο απλό σύμπτωμα, εάν αισθάνεστε κουρασμένες ή πονάει το στομάχι σας για παράδειγμα, τότε κλείστε ένα ραντεβού στον γιατρό σας και μην ξενυχτάτε, διαβάζοντας τα αποτελέσματα της Google.

5. Τον καρκίνο

Μην ψάξετε ποτέ πληροφορίες για «ύπουλα» συμπτώματα που νιώθετε ότι μπορεί να έχετε. Ο καρκίνος είναι μια ασθένεια που μοιάζει φαινομενικά με άλλες οπότε τα όρια δεν είναι ευδιάκριτα και σίγουρα καλό θα είναι να μην σκεφτείτε να κάνετε μόνοι σας τη διάγνωση. Σκεφτείτε να κλείσετε άμεσα μερικές εξετάσεις που θα σας συστήσει ο γιατρός σας.

6. Προτάσεις ή εκφράσεις που θέλετε να μεταφράσετε

Πόσες φορές σας έχει τύχει να μη θυμάστε ή να μην ξέρετε πώς μεταφράζετε μια ολόκληρη πρόταση ή έκφραση από μια ξένη γλώσσα; Μπαίνετε στον πειρασμό του Google Translate και τότε το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό. Όχι, μόνο δεν καταφέρνετε να επικοινωνήσετε με το άτομο που θέλετε τόση ώρα αλλά το ίδιο μένει τελικά με την απορία για το τι τελικά εννοούσατε!

 

 

Πηγή:jenny.gr