6 τρόποι για να χρησιμοποιήσεις το καρπούζι που έχει απομείνει στο ψυγείο
Αν σου περισσέψει το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού δημιούργησε εύκολα νέες γεύσεις.
Το καρπούζι είναι συνώνυμο του καλοκαιριού, αλλά αυτά τα μεγάλα φρούτα είναι φτιαγμένα για πλήθος κόσμου και μπορεί να βρεθείς με άφθονη ποσότητα ακόμα και αφού έχεις χορτάσει από αυτό το δροσιστικό φρούτο. Εάν έχεις διαλέξει ένα μεγάλο καρπούζι το οποίο δεν πρόκειται να το τελειώσεις με μία φορά, μην ανησυχείς τι θα το κάνεις.
Αξιοποίησε στο έπακρο τη δροσιστική καλοκαιρινή απόλαυση με αυτές τις χρήσιμες συμβουλές για να μετατρέψεις το καρπούζι που έχει απομείνει σε κάτι νέο και νόστιμο.
1. Βάλε το στην κατάψυξη
Το καρπούζι που σου έχει απομείνει μπορείς να το βάλεις στην κατάψυξη. Κόψε το καρπούζι σε κύβους και τοποθέτησε τους σε σακουλάκια ή σε τάπερ. Αυτό διασφαλίζει ότι τα μεμονωμένα κομμάτια δεν κολλάνε μεταξύ τους, επιτρέποντάς σου να βγάζεις μερικά κάθε φορά για smoothies, παγωμένη σούπα ή άλλα νόστιμα πιάτα.
2. Κάνε μια καλοκαιρινή σαλάτα
Η σαλάτα καρπούζι είναι η τέλεια λύση για να το εξαντλήσεις μέσα σε μια ή δύο μέρες από την κοπή του. Μπορείς να το βάλεις πάνω από χόρτα, όπως πικάντικη ρόκα, ή να αφήσεις το καρπούζι να χρησιμεύσει ως βάση της σαλάτας. Κάνει μια αναζωογονητική προσθήκη στις σαλάτες χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό.
3. Φτιάξε σούπα καρπούζι
Το καρπούζι είναι μια υπέροχη προσθήκη σε μια κρύα σούπα γκασπάτσο. Η συνταγή του Tyler Florence απαιτεί 2 φλιτζάνια καρπούζι σε κύβους καθώς και κόκκινο κρεμμύδι, αγγούρι, σεράνο τσίλι και φυσικά μια μεγάλη ντομάτα. Για να τη φτιάξεις, πρέπει να κάνεις πουρέ το καρπούζι σου, μαζί με άλλα υλικά, μέχρι να γίνει μεταξένιο λείο και να το σερβίρεις παγωμένο. Δεν χρειάζεται μαγείρεμα, καθιστώντας το μια ιδιαίτερα εξαιρετική επιλογή για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
4. Απόλαυσε το agua fresca
Με το καρπούζι ως βασικό συστατικό, θα φτιάχνεις αυτά τα νόστιμα ποτά από το Μεξικό όλο το καλοκαίρι. Το Agua fresca, που μεταφράζεται σε «γλυκό νερό», χρησιμοποιεί κάποιο φρούτο και νερό για ένα δροσιστικό ρόφημα που σερβίρεται με πάγο.
Ο χυμός αυτός θα είναι λίγο πιο αραιός από τον απλό χυμό καρπουζιού χάρη στην προσθήκη νερού. Περιλαμβάνει επίσης ζάχαρη, την οποία μπορείς να προσθέσεις κατευθείαν στο μείγμα καρπούζι-νερού ή να τη διαλύσεις σε νερό για να δημιουργήσεις απλό σιρόπι για πιο λεία υφή.
5. Ξεκίνησε με ένα μπολ πρωινού
Ξεκίνησε τη μέρα σου με ενυδάτωση κι ένα μπολ πρωινού με καρπούζι που περιλαμβάνει μούρα, σπόρους chia και γαρνιτούρες της επιλογής σου.
Είναι ο τέλειος τρόπος για νααρχίσεις τη μέρα σου με άφθονη διατροφή από καρπούζι και πρόσθετα. Το καρπούζι έχει άφθονη βιταμίνη Α, βιταμίνη Β6 και βιταμίνη C. Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό, δεν χρειάζεται να προσθέσεις πολλά υγρά.
6. Το καρπούζι κάνει ένα εξαιρετικό κατεψυγμένο σορμπέ
Το Sorbet έχει συνοχή παρόμοια με το παγωτό αλλά παρασκευάζεται χωρίς γαλακτοκομικά και έχει ελαφρώς παγωμένη υφή. Το κάνουμε πουρέ και ανακατεύουμε με ένα απλό σιρόπι για να γίνει βάση. Είναι σημαντικό να διαλύσεις εντελώς τη ζάχαρη για την πιο λεία υφή.
Η χρήση παγωτομηχανής καθιστά αυτό μια πραγματικά εύκολη και νόστιμη απόλαυση.
Απλά πάγωσε το μείγμα και βάλε το στην παγωτομηχανή στη ρύθμιση του σορμπέ.
Η παγωτομηχανή θα το ανακατέψει μέχρι να αναμειχθεί και να παγώσει, συνήθως περίπου 20 λεπτά για πλήρη ποσότητα. Εάν δεν έχεις παγωτομηχανή, μπορείς να ανακατέψεις κατεψυγμένα κομμάτια καρπούζι με μερικές κουταλιές της σούπας χυμό εσπεριδοειδών, όπως λάιμ, σε ένα μπλέντερ υψηλής ισχύος και να το βάλεις σε ένα τάπερ που ασφαλίζει για την κατάψυξη.
Πηγή:theissue