2011-03-11_-_.--11_-_________-Ολοκληρώθηκε η σύνταξη του τεχνικού προγράμματος τρέχοντος έτους του δήμου Δίου-Ολύμπου, με στόχο την τελική του διαμόρφωση από το δημοτικό συμβούλιο και την ψήφισή του στις 21 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δ.Σ. Στη συνέχεια, αναμένεται η κατάρτιση του προϋπολογισμού για το έτος 2011. Όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τεχνικά έργα του δήμου Δίου-Ολύμπου Δημήτρης Μυλωνέρος, παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που υφίστανται, έγιναν προσπάθειες ώστε δια του τεχνικού προγράμματος και ακολούθως δια του προϋπολογισμού να ιεραρχηθούν οι ανάγκες του νέου δήμου και να προωθηθούν τα πλέον αναγκαία έργα στην περιοχή.

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 11 Μαρτίου 2011, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας, η ενημέρωση για την χρηματοδότηση των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων των αγροτών από την ΑΤΕ leasing. Έντονο είναι το ενδιαφέρον των αγροτών της Πιερίας για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων. Το ζητούμενο είναι η εξασφάλιση εναλλακτικού εισοδήματος από την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων κυρίως από καπνοπαραγωγούς της ορεινής Πιερίας σε αγροτικές εκτάσεις οι οποίες  έχουν φθίνουσα παραγωγικότητα. Την συνάντηση ενημέρωση διοργάνωσαν η Αναπτυξιακή Περιβαλλοντική Πολιτιστική Ενημερωτική Εταιρία (Α.Π.Π.Ε.Ε.) Πιερίων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Στρατηγικής Ανάπτυξης Πιερίας (ΙΣΑΠ) και την παρακολούθησαν πολλοί αγρότες, κατασκευαστές και εγκαταστάτες φωτοβολταϊκών συστημάτων.

α προβλήματα στέγασης των σχολικών μονάδων στην Πιερία, ιδιαίτερα στην Κατερίνη, την Κονταριώτισσα και το Αιγίνιο συζητήθηκαν  στην Ολομέλεια της Βουλής μετά από επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Πιερίας Θανάσης Παπαγεωργίου.  Ο κ. Παπαγεωργίου στην ερώτησή τους κάλεσε  τους αρμόδιους υπουργούς  Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δ. Ρέππα  και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Α. Διαμαντοπούλου, να απαντήσουν σε μια σειρά από ρωτήματα που απασχολούν το χώρο της εκπαίδευσης.

3,5 εκατομμύρια ευρώ από το νέο  δήμο Κατερίνης ζητά επιπλέον ο εργολάβος που υλοποίησε  το έργο της προστασίας της ακτής Παραλίας από τη διάβρωση.  Ο εργολάβος έλαβε συνολικά 1.850.000 ευρώ από τον πρώην δήμο Παραλίας, αλλά με το κλείσιμο της εργολαβίας ξεκίνησε να διεκδικεί, μέσω της δικαιοσύνης,  και άλλα χρήματα, τα οποία σήμερα καλείται να πληρώσει ο νέος δήμος Κατερίνης.  Το παράδοξο σε αυτή την υπόθεση είναι πως στις δικαστικές αίθουσες δεν παρέστη δικηγόρος από την πλευρά του πρώην δήμου Παραλίας, αν και το τότε δημοτικό συμβούλιο Παραλίας είχε αποφασίσει να αναλάβει την  υπόθεση δικηγόρος, εν τέλει όμως τα συμφέροντα του δήμου στα δικαστήρια κλήθηκαν να υπερασπίσουν οι… μηχανικοί.

Ολοκληρώθηκε , η πρώτη φάση του διαγωνισμού για την εκμίσθωση του κάμπινγκ του ΕΟΤ στην Σκοτίνα, με τρεις κοινοπραξίες φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων να προεπιλέγονται για την β’ φάση του διαγωνισμού.Μετά και την παράταση που δόθηκε, τρεις από τους επτά που έλαβαν το σχετικό τεύχος, είναι οι ενδιαφερόμενοι που κατέθεσαν φάκελο προτάσεων και τελικώς προεπιλέχθηκαν για τη β’ φάση.