Την επόμενη εβδομάδα τα αποτελέσματα για τις 4.000 προσλήψεις

 

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων του διαγωνισμού του Πυροσβεστικού Σώματος, για τις 4.000 θέσεις πυροσβεστών πενταετούς θητείας. Υπενθυμίζεται πως, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, θα ακολουθήσει η διαδικασία υποβολής των ενστάσεων και στη συνέχεια οι ψυχοτεχνικές δοκιμασίες και τα αγωνίσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί στο τέλος Δεκεμβρίου, με την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον διαγωνισμό της Πυροσβεστικής συμμετείχαν 27.000 υποψήφιοι, εκ των οποίων οι 5.500 ήταν εποχικοί πυροσβέστες που διεκδικούσαν μία από τις 3.400 θέσεις που όριζε η προκήρυξη. Οι υπόλοιποι 21.500 υποψήφιοι ήταν πολίτες, πολλοί εκ των οποίων πτυχιούχοι (Νομικής, Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Καποδιστριακού πανεπιστημίου κ.λπ.), παρότι ο διαγωνισμός ζητούσε απλούς απόφοιτους λυκείου.
Για την κατηγορία αυτή η αναλογία πρόσληψης ανέρχεται σε 1:32, καθώς οι θέσεις που προορίζονταν γι’ αυτή την κατηγορία Πυροσβεστών ήταν μόλις 600.

Ωστόσο, οι αποκλειόμενοι δεν θα πρέπει να καταθέσουν τα “όπλα”, καθώς από τον Ιανουάριο προβλέπεται νέος διαγωνισμός πλήρωσης 750 θέσεων στη Σχολή Πυροσβεστών και 50 στην Πυροσβεστική Ακαδημία.