Του δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση

Ο Θεσσαλονικιός συγγραφέας και πολυγραφότατος αρθρογράφος, Άρης Δημοκίδης, με αφορμή το νέο παιδικό του βιβλίο, «Η κατάρα της Χαμένης Ατλαντίδας», από τη σειρά «Αόρατοι Ρεπόρτερ» (εκδόσεις Μεταίχμιο), παρουσιάζει τους ενδιάμεσους σταθμούς του παιδικού sequel και των ηρώων του, στο βιβλιοπωλείο Νέστωρ στην Κατερίνη Πιερίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο εμπνευστής και δημιουργός μιας σειράς… «Μικροπραγμάτων» (LIFO), μεταξύ άλλων, ξεναγεί και ταξιδεύει τους μικρούς και μεγάλους φίλους του, «σε όλο τον πλανήτη για να λύσουν μυστήρια…»

Ο ίδιος, μέσω της ταξιδιωτικής παιδικής λογοτεχνίας του, που φτάνει, αυτή τη φορά, μέχρι τη Σαντορίνη, έχει σκοπό να γράψει… εκατό βιβλία στη ζωή του, αρχής γενομένης από… τον φίλο του τον «Γιάννη», που όταν ήταν μικρός, στα γενέθλιά του, τον έβαλε να σκοράρει… συμπαντικά γκολ!

Στο τέλος, μετά από διαγωνιστικά ομαδικά παιχνίδια γνώσεων και ιστορίες δημιουργικής γραφής, ο συγγραφέας Άρης Δημοκίδης αποκαλύπτει ότι το τελευταίο λογοτεχνικό δημιούργημά του, «Η κατάρα της Χαμένης Ατλαντίδας», ενδέχεται να γίνει κινηματογραφική ταινία, γιατί… «κι εγώ όταν γράφω τα βιβλία είναι σαν να τα βλέπω στο μυαλό μου ταινία, βλέπω τις εικόνες…». Το ευχόμαστε ολόψυχα!