766 θέσεις δασολόγων και εργατών σε δασαρχεία
Οι 250 θα προσληφθούν με τρίμηνες συμβάσεις και οι 516 για 8 μήνες
Κατεπείγουσες προσλήψεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών της θερινής περιόδου προετοιμάζουν τα δασαρχεία όλης της χώρας για τον Ιούνιο.
Συνολικά θα προσληφθούν 766 εποχικοί υπάλληλοι διαφόρων ειδικοτήτων και κατηγοριών, ενώ με συμβασιούχους δασολόγους θα ενισχυθούν τα επιχειρησιακά κέντρα του Πυροσβεστικού Σώματος, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Συντονιστικού Κέντρου Δασοπροστασίας.
Από τον συνολικό αριθμό των θέσεων, οι 250 αφορούν συμβάσεις τριών μηνών και οι υπόλοιπες 516 συμβάσεις εργασίας οκτώ μηνών.
Το σχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, την έκδοση δύο διαφορετικών προκηρύξεων για κάθε δασαρχείο, η πρώτη να αφορά τους 3μηνίτες και η δεύτερη τους 8μηνίτες.
Ηδη έχει εξασφαλιστεί η οριστική έγκριση του υπουργείου Οικονομικών για την έκδοση των σχετικών προκηρύξεων, που αναμένονται μέσα στις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου οι νέοι υπάλληλοι να πιάσουν δουλειά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.
Συγκεκριμένα, προωθείται η πρόσληψη 250 Εργατών Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, καθώς και 516 Δασολόγων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και Δασοπόνων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.
Οι υποψήφιοι για όλες τις θέσεις πρέπει να έχουν ηλικία 18-65 ετών και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την απρόσκοπτη εκτέλεση των καθηκόντων τους. Οι δασολόγοι και οι δασοπόνοι πρέπει να διαθέτουν πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ και απαραιτήτως άδεια άσκησης επαγγέλματος.
Οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις ΥΕ Εργατών πρέπει να γνωρίζουν ότι μέρος των προσφερόμενων θέσεων ίσως καλυφθεί από υποψηφίους με εμπειρία έξι μηνών σε εργασίες για την αποτροπή του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών και τη χρήση αλυσοπρίονου. Το υπόλοιπο ποσοστό θα είναι χωρίς εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης.
Στην περίπτωση που δεν βρεθούν υποψήφιοι με εμπειρία, θα προτιμηθούν άλλοι χωρίς εμπειρία. Βασικό κριτήριο διορισμού για όλες τις ειδικότητες είναι η εντοπιότητα.
Συγκεκριμένα προτεραιότητα έχουν οι μόνιμοι κάτοικοι της έδρας του δασαρχείου. Ο κατάλογος των βαθμολογούμενων κριτηρίων περιλαμβάνει: χρόνο ανεργίας, πολυτεκνία, αριθμό ανήλικων τέκνων, βαθμό βασικού τίτλου σπουδών, ηλικία και εμπειρία.