Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον είχε η Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του φιλανθρωπικού περίπατου Fokida Charity Trek, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16/9/2010 στο ξενοδοχείο Royal Olympic. Ο φιλανθρωπικός περίπατος Fokida Charity Trek αποτελεί μία πρωτοβουλία της Νομαρχίας Φωκίδας σε συνεργασία με την Arsenal (Arsenal in the community) για την ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «Η ΠΙΣΤΗ».
Στο πάνελ συμμετείχαν ως ομιλητές, ο Νομάρχης Φωκίδας, κος Νίκος Φουσέκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Η ΠΙΣΤΗ» κος Χρήστος Βλάχος, η μεγάλη δόξα του ποδοσφαίρου και τεχνικός διευθυντής των Arsenal Soccer Schools στην Ελλάδα κος Λάκης Παπαϊωάννου, η παρουσιάστρια και μητέρα Εύη Αδάμ και ο γνωστός δημοσιογράφος Χρήστος Σωτηρακόπουλος, οι οποίοι και μίλησαν για αυτό το πολύ όμορφο εγχείρημα.
Ο περίπατος θα διεξαχθεί την Κυριακή 26/9, στις 11.00, και το παρόν θα δώσει και αποστολή της Arsenal από την Αγγλία, που θα έρθει στην Ελλάδα αποκλειστικά για τις ανάγκες της φιλανθρωπικής αυτής ενέργειας. Παράλληλα, έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό, αθλητικό και πολιτικό χώρο, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, αλλά και άνθρωποι από όλη την Ελλάδα με σκοπό να ενισχύσουν το σημαντικό έργο του Συλλόγου «Η ΠΙΣΤΗ» και να ανακαλύψουν μία άλλη πλευρά της Ελλάδας.
Οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν τη διαδρομή από τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και θα καταλήξουν στην Κίρρα (δίπλα στην Ιτέα), διαδρομή που αποτελεί μέρος του χαρακτηρισμένα διεθνούς μονοπατιού Ε4 που ενώνει το Γιβραλτάρ με την Κύπρο. Η αρχαία Κίρρα ήταν το επίνειο των Δελφών. Διατηρούνται τα ερείπια από τις αποθήκες του λιμανιού, ερείπια από οικίες τις Κίρρας, τα θεμέλια από το αρχαίο τείχος, η βάση από τον φάρο και μέσα στη θάλασσα τα ερείπια από το λιμάνι.  Από την Κίρρα ξεκινούσε μονοπάτι το οποίο ακολουθούσαν οι προσκυνητές για να φτάσουν στο φημισμένο ιερό μαντείο των Δελφών. Στις μέρες μας μπορεί να περπατηθεί αφού σώζεται σε πολύ καλή κατάσταση, χωρίς να χρειάζεται ειδική εκπαίδευση ή εξοπλισμός
Η υπέροχη αυτή πρωτοβουλία βρήκε άμεση ανταπόκριση από επώνυμους οι οποίοι και βοήθησαν με τη συμμετοχή τους στα γυρίσματα του τηλεοπτικού σποτ, με σκοπό την μέγιστη δυνατή προβολή της ενέργειας και την ευαισθητοποίηση του κοινού.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στην Πιερία οι Arsenal Soccer Schools δραστηριοποιούνται στο ΟΛΥΜΠΙΑΝ ΣΠΟΡΤΣ ΑΡΕΝΑ στην Κατερίνη.