Ήττα στο λεκανοπέδιο
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ  2-1
Του αρνήθηκαν πέναλτι

Νίκη της Ηλιούπολης στο λεκανοπέδιο, με τους Κατερινιώτες να διαμαρτύρονται έντονα για την απόφαση του διαιτητή να μην καταλογίσει πέναλτι στο 84ο λεπτό (με το σκορ στο 1-1) σε τράβηγμα του Γκουγκουλιά από τον Νικολόπουλο, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο αμυντικός της Ηλιούπολης πέτυχε με τακουνάκι το γκολ της νίκης για την ομάδα του. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο των κινήσεων, ωστόσο ο Πιερικός αναπτυσσόταν καλά στις αντεπιθέσεις και υποχρέωσε τον Τακίδη σε ορισμένες σωτήριες επεμβάσεις στην επανάληψη. Σημείο-κλειδί του αγώνα ο τραυματισμός του Λόπεζ στο 78ο λεπτό, που άφησε τους φιλοξενούμενους με 10 παίκτες, καθώς ο Χατζάρας είχε πραγματοποιήσει και  τις τρεις αλλαγές.
Στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να σκοράρουν, όταν ο  Κάμπας πέρασε και τον Γουμάγια  στο 10΄, και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για την Ηλιούπολη πραγματοποιώντας το 1-0.
Οι παίκτες του Γιώργου Χατζάρα αντέδρασαν και ο Γκουγκουλιάς σημάδεψε στο 21΄, το δεξί δοκάρι της Ηλιούπολης. Δέκα λεπτά αργότερα στο 32’,  ο Γκουγκουλιάς ύστερα από φάουλ του Πέντα και κόντρες, έγινε κάτοχος της μπάλας και με συρτό σουτ ισοφάρισε σε 1-1, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια.
Στο 57’ οριζόντιο δοκάρι για την Ηλιούπολη σε κεφαλιά του Κάμπα.
Από το 80’ ο Πιερικός αγωνίζεται με 10 παίκτες λόγω αποχώρησης του Λόπεζ καθώς έχουν πραγματοποιηθεί και οι τρεις αλλαγές της ομάδας.
Στο 85’ με τακουνάκι του Νικολόπουλου η Ηλιούπολη κάνει το 2-1.
Διαιτήτευσε ο  Τζοβάρας από την Φθιώτιδα, με βοηθούς τους  Τσαρνά από την Βοιωτία και Διαμαντέα από τα  Δωδεκάνησα.
Κίτρινες δέχθηκαν για τον Πιερικό οι  Γουμάγιας, Λόπεζ, Γκουγκουλιάς

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (Γιώργος Βαζάκας): Τακίδης, Ρουσάκης, Δημήτρης, Φούφουλας (56’ Κατεμής), Μπέριος, Νικολόπουλος, Θάνος (66’ Ηλιόπουλος), Λεοντίου, Κάμπας, Κρητικός (78’ Νατσέφσκι), Στεφανίδης.
ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Γιώργος Χατζάρας): Γουμάγιας, Γ. Λαζαρίδης (65’ Προβατίδης), Τασίδης, Δήμου, Παυλίδης (54’ Λόπεζ), Κοντέων, Κ. Λαζαρίδης, Πουρτουλίδης, Πέντα, Γκουγκουλιάς, Κωνσταντινίδης (46’ Αμπράμοβιτς).

Γ. Χατζάρας
(προπονητής Πιερικού):

Θα είμαι λακωνικός. Η μπάλα παίζει άσχημα παιχνίδια. Ωστόσο δεν θα πρέπει άλλοι παράγοντες να παίζουν παιχνίδια σε βάρος του ποδοσφαίρου.

Γ. Γουμάγιας (παίκτης Πιερικού):
Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι, ήμασταν άτυχοι καθώς τελειώσαμε τον αγώνα με 10 παίκτες. Η Ηλιούπολη ήταν πιο τυχερή.

Κ. Ηλιόπουλος (παίκτης Ηλιούπολης):

Ήταν ένα πολύ δυνατό ματς και το ξέραμε. Καταφέραμε να κερδίσουμε όλες τις προσωπικές μονομαχίες.

Γ. Βαζάκας
(προπονητής Ηλιούπολης):

Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα για όλες τις ομάδες της Β’ Εθνικής. Ήμασταν άτυχοι στον Εύοσμο κι έπρεπε να προκριθούμε με τον Πλατανιά, καθώς ήταν οικονομική σωτηρία για εμάς. Έχουμε υψηλό στόχο για φέτος. Φέτος έπρεπε να βρούμε τρόπο για να κερδίσουμε. Προηγηθήκαμε νωρίς και έιχαμε ευκαιρίες να πετύχουμε κι άλλο τέρμα, στη συνέχεια ισορρόπησε ο Πιερικός. Το β’ ημίχρονο ήταν γκραν γκινιόλ, ο Πιερικός ήταν καλά στημένος. Το φετινό μας όπλο είναι οι στημένες φάσεις. Περιμένουμε να ανέβουν κάποιοι παίκτες που ήρθαν στο τέλος, όπως ο Λεοντίου.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Αγροτικός Αστ.-Παναιτωλικός 0-1
Ηλιούπολη-Πιερικός 2-1
ΟΦΗ-Αν. Καρδίτσας 2-0
Τρίκαλα-Λεβαδειακός 4-0
Διαγόρας-Θρασύβουλος 0-0
Εθνικός – ΠΑΣ Γιάννινα 20/09
Ιωνικός – Δόξα Δράμας 20/09
Πανθρακικός – Βέροια 20/09
Καλλιθέα – Εθνικός Αστέρας 20/09
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Παναιτωλικός  6
2. Διαγόρας  4
3. Θρασύβουλος   4
4. Αγρ. Αστέρας  3
5. ΠΑΣ Γιάννινα  3
6. ΟΦΗ  3
7. Εθνικός Αστέρας  3
8. Ηλιούπολη  3
9. Δόξα Δράμας  3
10. ΑΟ Τρίκαλα  3
11. Βέροια  3  
12. Εθνικός Πειρ.  1  
13. Πιερικός  1
14. Πανθρακικός 0   
15. Καρδίτσα  0  
16. Ιωνικός    0
17. Λεβαδειακός  0  
18. Καλλιθέα  0
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Παναιτωλικός-Λεβαδειακός
Πιερικός-Αγροτικός Αστέρας
Θρασύβουλος-Τρίκαλα
ΠΑΣ Γιάννινα- Ηλιούπολη
Δόξα Δράμας-Διαγόρας
Βέροια- Εθνικός
Εθνικός Αστ.-Ιωνικός
Αν. Καρδίτσας- Πανθρακικός
ΟΦΗ-Καλλιθέα