kountouraΜε επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 8ου ετήσιου συνεδρίου του Πανελλήνιου Φορέα Κέντρων Ξένων Γλωσσών Πιστοποιημένης Ποιότητας – QLS και 1ου αποκλειστικά αφιερωμένου στις γυναίκες με τίτλο: «Γυναίκες στα θρανία – Μητέρες με φαντασία», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Negroponte, στην Ερέτρια Ευβοίας.
Οι μητέρες, οι γυναίκες, οι εργαζόμενες, παίρνουν καθημερινά αποφάσεις για τη δική τους ζωή αλλά και των οικογενειών τους. Αυτή τη φορά όμως, αποφάσισε το QLS για εκείνες. Αποφάσισε πως η συμμετοχή τους στο διήμερο αυτό συνέδριο, μπορεί να αποτελέσει την αρχή μιας νέας και καλύτερης καθημερινότητας με λύσεις, προτάσεις, ιδέες και πρακτικές, που μπορούν να εφαρμοστούν. Και το έκαναν!
Πάνω από 250 μητέρες μαθητών των σχολείων του QLS από όλη την Ελλάδα, μας εμπιστεύθηκαν και μας ακολούθησαν σε αυτό το διήμερο ταξίδι ενημέρωσης και επιμόρφωσης με θέματα παιδικής ψυχολογίας, οικογένειας, εργασίας, παιδείας και διαπαιδαγώγησης. Η έμπειρη επιστημονική ομάδα των ομιλητών του συνεδρίου, από την πρώτη ημέρα έναρξης των εργασιών της, κατάφερε να δημιουργήσει μία σχέση αλληλοεπίδρασης με το γυναικείο κοινό, που δεν παρακολουθούσε απλά τις ομιλίες, αλλά συμμετείχε ενεργά. Η μικρή αυτή απόδραση των μητέρων από την καθημερινότητα είχε ως αποτέλεσμα, το 8ο συνέδριο του QLS, να κερδίσει τις καλύτερες κριτικές.
Το αποτέλεσμα αυτό δεν προέκυψε τυχαία, αλλά είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας του QLS να χαρίσει αυτή τη μοναδική εμπειρία σε μητέρες των μαθητών του από όλη την Ελλάδα. Με την άρτια διοργάνωση του Συνεδρίου, το QLS τίμησε και τιμά τη δύναμη, την αξιοπρέπεια και την προσπάθεια του πυρήνα της κοινωνίας μας. Της μητέρας, της γυναίκας, της εργαζόμενης.
Για ακόμη μία φορά, το  Κέντρο Ξένων Γλωσσών «ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ», μέλος του QLS και συνοδοιπόρος στην προσπάθεια παιδιών και γονέων για πρόοδο, παιδεία και γνώση, αισθάνεται υπερήφανο για τη συμμετοχή του και τη συμβολή του για την επιτυχία αυτής της διοργάνωσης.