epitropi-agina-1Εξετάζεται η διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος

Ο Αγώνας κατά των Διοδίων δεν έχει σταματήσει για την Πιερία. Μπορεί τα διόδια στο Αιγίνιο να μην έχουν τεθεί σε λειτουργία, αλλά τα προβλήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία διοδίων στο νομό μας είναι πολλά. Την εβδομάδα που μας πέρασε έλαβαν χώρα στο νομό μας δύο συνεδριάσεις. Η μία έγινε από την επιτροπή αγώνα και η άλλη από το επιμελητήριο Πιερίας, όπου συζητήθηκαν νέοι τρόποι αντίδρασης.

Σκέψεις  για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων
Στη διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος στρέφεται η επιτροπή αγώνα κατά των διοδίων, ώστε να «μιλήσει» ο λαός της Πιερίας για το θέμα των διοδίων. Το θέμα αυτό συζητήθηκε , το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, κατά  τη διάρκεια συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα Κατά των Διοδίων Αιγινίου. Ακόμη συζητήθηκε η  ομαδική άρνηση καταβολής του αντιτίμου των διοδίων από όλους τους κατοίκους του νομού.
Η  Επιτροπή Αγώνα Ν. Πιερίας κατά των διοδίων   αποφάσισε τη διεύρυνση της επιτροπής, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας της. Ως γνωστό, βασικά μέλη της ΕΑ είναι Δήμαρχοι της Πιερίας, οι οποίοι ολοκληρώνουν τη θητεία τους την 31.12.2010. Έτσι, την προηγούμενη εβδομάδα κλήθηκαν Δημοτικοί και Περιφερειακοί εκλεγμένοι τοπικοί άρχοντες, καθώς επίσης και απλοί πολίτες, να συμμετέχουν ενεργά στην οργάνωση του αγώνα κατά των διοδίων  και να καλύψουν τα κενά που θα δημιουργηθούν από την αποχώρηση των 3 δημάρχων της Βόρειας  Πιερίας.

Την  Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010, στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κατερίνης,   πραγματοποιήθηκε εκ νέου συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα  με μοναδικά θέματα συζήτησης τη διεύρυνσή της και τον τρόπο συνέχισης του αγώνα. Στο κάλεσμα   ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης   Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, όπως και οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. κ. Γ. Παπαχρήστου, Ν. Μακρίδης, Α. Παπαϊωάννου και  Ν. Παπανικολάου. Επίσης συμμετείχε και ο κ. Α. Μάντζιος ως εκπρόσωπος του συνδυασμού «Πρωτοβουλία Πολιτών για την αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης».
Μετά από μία σύντομη αναφορά στα πεπραγμένα της ΕΑ από τον συντονιστή κ. Π. Αγγελίδη και την τοποθέτηση των προσκεκλημένων, αποφασίστηκε η διεύρυνση της ΕΑ αφού όλοι αποδέχτηκαν την πρόσκληση να αναπληρώσουν τις κενές θέσεις που θα δημιουργηθούν στο τέλος του χρόνου.
Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τους στόχους της διευρυμένης πλέον επιτροπής και τον τρόπο κλιμάκωσης του αγώνα κατά των διοδίων. Ο εκπρόσωπος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας κ. Η. Τσολακίδης κατέθεσε πρόταση για άμεση διεξαγωγή δημοψηφίσματος στο Ν. Πιερίας, με στόχο την ομαδική άρνηση καταβολής του αντιτίμου των διοδίων από όλους τους κατοίκους του νομού και τη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, να παρέχει κάθε είδος νομικής υποστήριξης προς τους πολίτες, σε περίπτωση που η εταιρεία στραφεί εναντίον τους. Τοπικά δημοψηφίσματα προβλέπονται από το άρθρο 216 του Νόμου 3852/2010 «Καλλικράτης».
Στη  σύσκεψη ακόμη συμμετείχαν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα  κ.κ. Π. Αγγελίδης, Φ. Κουτσιμανή, Δ. Σιανίδης, Ε. Παπαδόπουλος, Ν. Ζτάνης, Γ. Κυτίδης, Η. Τσολακίδης, Δ. Βασιλειάδης και Η. Τσιτλακίδης

Τα νέα μέλη της Επιτροπής αγώνα

Νέα μέλη της Επιτροπής Αγώνα είναι πλέον η κυρία Αντιπεριφερειάρχης Ν. Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. κ. Γ. Παπαχρήστου,  Ν. Μακρίδης, Α. Παπαϊωάννου και  Ν. Παπανικολάου καθώς επίσης και ο κ. Α. Μάντζιος ως εκπρόσωπος του συνδυασμού «Πρωτοβουλία Πολιτών για την αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης», τους οποίους ευχαριστούμε για την ανταπόκριση στο κάλεσμά μας.
«Η Επιτροπή Αγώνα χαιρετίζει τα νέα μέλη της, στηρίζει όλες τις δημιουργικές πρωτοβουλίες τους για την Πιερία και τους εύχεται καλή επιτυχία στο έργο τους. Η πολυσυλλεκτικότητα, η δημοκρατική δομή και η άμεση επαφή της Επιτροπής Αγώνα με την κοινωνία την καθιστούν ένα άτυπο θεσμό του τόπου μας προσιτό σε όλους και με δυναμική.
Η Επιτροπή Αγώνα την 24 Νοεμβρίου 2010 δεν «έκλεισε». Χωρά πολλούς ακόμη. Χωρά και περιμένει όλους τους Πιεριείς γιατί τα προβλήματα είναι κοινά για όλους μας και μόνο ενωμένοι θα μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε όπως εξ άλλου το κάναμε μέχρι σήμερα.
Ο δρόμος είναι μακρύς ακόμη και μετά τα διόδια περιμένουν και άλλα προβλήματα όπως ανέδειξαν τα νέα μέλη της Επιτροπής μας. Πεδίο Βολής, Όλυμπος, Αεροδρόμιο κτλ. Έπονται πολλές Επιτροπές Αγώνα.  Αγαπητοί συμπολίτες, ο καιρός περνά και τα προβλήματά μας αντί να μειώνονται αυξάνονται και εντείνονται.
Η διεύρυνση της Ε
πιτροπής  Αγώνα δείχνει το ενδιαφέρον των αρχόντων μας και τη δυναμική του τόπου μας. Μεθοδικά και αγωνιστικά θα προχωρήσουμε και πάλι ενωμένοι και να είστε σίγουροι ότι μας περιμένουν και άλλες νίκες», ανέφερε η συντονιστική επιτροπή.