Υλικά για 14-16 τεµ.

Για τη γέµιση

2 µεγάλες µελιτζάνες φλάσκες
400 γρ. φέτα, θρυµµατισµένη
2 αυγά, ελαφρά χτυπηµένα
10 φύλλα δυόσµου, ψιλοκοµµένα
λίγο έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι, µαύρο πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Για τη ζύµη

220 ml σπορέλαιο
250 ml νερό
520 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 αυγό, ελαφρά χτυπηµένο, για το άλειµµα

 

Εκτέλεση

Γέµιση: Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα. Τρυπάµε τις µελιτζάνες σε διάφορα σηµεία µε ένα πιρούνι, τις τοποθετούµε σε ένα ταψάκι στρωµένο µε αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνουµε για 40΄ µέχρι να µαλακώσουν. Τις βγάζουµε από τον φούρνο και τις αφήνουµε να κρυώσουν.

Σε ένα µπολ τις λιώνουµε µε ένα πιρούνι και τις ανακατεύουµε µε τη φέτα, τα αυγά, τον δυόσµο, αλατοπίπερο και 1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.

Ζύµη: Βάζουµε σε µια µικρή κατσαρόλα το σπορέλαιο και το νερό και τα αφήνουµε να πάρουν βράση. Αποσύρουµε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουµε όλο το αλεύρι και το γιαούρτι. Ανακατεύουµε καλά µε µια ξύλινη κουτάλα. καλύπτουµε µε µια πετσέτα και αφήνουµε τη ζύµη να κρυώσει.

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Λαδώνουµε ελαφρά ένα µέτριο αντικολλητικό ταψί. Παίρνουµε µια µικρή δόση ζύµης και την ανοίγουµε µε τις παλάµες µας σε στρογγυλό δίσκο πάχους ½ εκ. Βάζουµε 1 κουτ. σούπας γέµιση και διπλώνουµε πιέζοντας τις άκρες για να ενωθούν καλά. Τοποθετούµε το µπουρεκάκι στο ταψί και επαναλαµβάνουµε τη διαδικασία µέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Αλείφουµε τα µπουρεκάκια µε χτυπηµένο αυγό και ψήνουµε για 25΄-30΄µέχρι να ροδίσουν.

 

 

 

 

Πηγή: protothema.gr