ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

Γ. ΦΑΡΜΑΚΗΣ: ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟ… ΕΔΩΛΙΟ! ΕΙΧΑΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ & ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πανηγυρικά και ομόφωνα, πριν λίγες ημέρες, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης αθώωσε Σύμβουλους της πλειοψηφίας της προηγούμενης Διοίκησης του Δήμου Δίου-Ολύμπου (Αναπληρωτής Δήμαρχος ήταν τότε ο Γιώργος Φαρμάκης) καθώς επίσης και τον Δημοτικό Σύμβουλο της τότε μειοψηφίας, Γιώργο Ζτάνη, μετέπειτα  Αντιδήμαρχο.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Ανδρέα Κατσιάπη-Γαλανού στην ενημερωτική ιστοσελίδα “ΕΠΙΡΡΟΕΣ” (www.epirroes.gr), όλοι τους κατηγορούνταν για απιστία ύστερα από αναφορά προς τον Εισαγγελέα Κατερίνης, την οποία είχε καταθέσει ιδιώτης μηχανικός τής Κατερίνης σε βάρος του Αναπληρωτή Δημάρχου Γ. Φαρμάκη και συμβούλων του τότε Δημοτικού Συμβουλίου για την παραλαβή μελέτης το 2011, η οποία αφορούσε την τροποποίηση του Σχεδίου Πλαταμώνα.

Μετά την αθωωτική απόφαση του Δικαστηρίου, μιλώντας στις “ΕΠΙΡΡΟΕΣ” ο Γιώργος Φαρμάκης (Δήμαρχος τότε, που αναπλήρωνε εκείνο το διάστημα τον εκλεγμένο Δήμαρχο Γιώργο Παπαθανασίου), ανέφερε αρχικά πως «το Δημοτικό Συμβούλιο εκείνης της εποχής είχε κάνει απλά το αυτονόητο! Παρέλαβε μια μελέτη προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία για την τροποποίηση του Σχεδίου του Πλαταμώνα, το οποίο όμως Σχέδιο είναι αναχρονιστικό διότι έχει εκπονηθεί πριν από 40 χρόνια περίπου». «Για να καταλάβετε το πρόβλημα», δήλωσε ο Γ. Φαρμάκης, «το ισχύον μέχρι σήμερα Σχέδιο προβλέπει δρόμους εκεί όπου έχουν κτιστεί, εδώ και δεκαετίες, τριώροφες οικοδομές, ενώ, σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, το Σχέδιο εμφανίζει οικόπεδα εκεί που για πολλά χρόνια οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες έχουν μετατρέψει μέρος αυτών σε κοινόχρηστους δρόμους προκειμένου να έχουν πρόσβαση στις περιουσίες τους και τα σπίτια τους». Κλείνοντας τις δηλώσεις του, ο κ. Φαρμάκης σχολίασε: «Πήγαμε να κάνουμε το καλό και βρεθήκαμε στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Πάντοτε όμως είχαμε τη βεβαιότητα της αθώωσής μας αλλά και εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους κατηγορούμενους ήταν οι τότε Αντιδήμαρχοι Πέτρος Κιάφας, Σοφία Νούλα, Μαρία Τσιμήτρη, Βασίλης Βροχαρίδης, ο τότε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Κωτούλης, καθώς και όλοι οι τότε Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας που είχαν ψηφίσει θετικά επί του κρίσιμου θέματος.