Υλικά

12 κρουασάν βουτύρου
Για το σερβίρισμα
πραλίνα φουντουκιού
τριμμένο φουντούκι
μαρμελάδα φράουλα
200γρ. σολομό καπνιστό
άνηθο ψιλοκομμένο
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
1 αβοκάντο, σε λεπτές φέτες
τυρί κρέμα

 

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τα κρουασάν σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και, αφού κρυώσουν λίγο, φτιάχνετε σάντουιτς γλυκά και αλμυρά.

Για τα γλυκά σάντουιτς: Κόβετε στη μέση και γεμίζετε τα κρουασάν με μαρμελάδα ή πραλίνα φουντουκιού και τριμμένο φουντούκι.

Για τα αλμυρά σάντουιτς: Κόβετε στη μέση και αλείφετε τα κρουασάν με λίγο τυρί κρέμα και στη συνέχεια τα γεμίζετε με φέτες αβοκάντο και καπνιστό σολομό, που ραντίζετε προηγουμένως με χυμό λεμονιού και πασπαλίζετε με το ξύσμα του λεμονιού και άνηθο ψιλοκομμένο.

 

 

 

Πηγή: olivemagazine.gr