Υλικά
Για τη βάση
600 γρ. πατάτες, τριμμένες στο χοντρό του τρίφτη
50 γρ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι

Διαδικασία
Βάση: Σε τηγάνι με πάτο 20 εκ., σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, λιώνουμε το μισό βούτυρο και στρώνουμε την τριμμένη πατάτα, πατώντας τη μέχρι να δημιουργηθεί ένας δίσκος.

Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και γυρίζουμε με τη βοήθεια ενός πιάτου τον δίσκο, ώστε να ψηθεί και από την άλλη μεριά, προσθέτοντας το υπόλοιπο βούτυρο γύρω-γύρω στο τηγάνι.

Μόλις πάρει χρώμα και από την άλλη μεριά, βγάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα για να κρυώσει.

Υλικά από πάνω: Μπορούμε να συνδυάσουμε μοτσαρέλα με ντομάτα, φέτα με ντομάτα, ελιές και ρίγανη, τριμμένο τσένταρ και φέτες μπέικον, τριμμένη γραβιέρα με απάκι, κασέρι με φέτες χωριάτικου λουκάνικου και ντοματίνια, τυρί κρέμα με πιπεριές, γενικά οι παραλλαγές είναι άπειρες, αρκεί να περιλαμβάνουν μια ωραία δόση τυριού και ό,τι άλλο τραβά η όρεξή μας ή έχει το ψυγείο μας.

Προθερμαίνουμε λοιπόν τον φούρνο στους 180οC με αέρα, απλώνoυμε από πάνω τα υλικά και ψήνουμε για 15΄-20΄.

 

Πηγή:olivemagazine.gr