Τον προβληματισμό της καταθέτει ομάδα γονέων μαθητών/ριών του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης σχετικά με την εκδήλωση συλλογής τροφίμων και σχολικών ειδών για τους σε αναστολή υγειονομικούς (Περισσότερα ΕΔΩ).

Στο σχετικό κείμενό τους, το οποίο απέστειλαν στον «Ντελάλη» αναφέρουν τα εξής:

«Θα θέλαμε να καταθέσουμε τον προβληματισμό μας σχετικά με την εκδήλωση συμπαράστασης στους σε αναστολή υγειονομικούς και στη στήριξή της από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.

Καταρχήν, μερίδα υγειονομικών υποφέρει διότι έκανε μια προσωπική και απόλυτα σεβαστή επιλογή, η οποία όμως δεν συμμορφώνεται με την ισχύουσα νομοθεσία, καλώς ή κακώς, συμφωνούμε ή διαφωνούμε.

Εάν κάποιος σκοπός χρειάζεται στήριξη, είναι η ανάπτυξη κοινωνικής συνείδησης, πρωτίστως στα παιδιά μας. Αν υπάρχει ανάγκη λόγω κακών συγκυριών, να στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας.

Αν όμως είναι θέμα ατομικής επιλογής, καθοδηγούμενης από προσωπικές απόψεις, το σχολείο δεν θα πρέπει να έχει καμία θέση. Η συλλογική στήριξη πρέπει να αφορά στο κοινό καλό, κι όχι σε αμφιλεγόμενες διεκδικήσεις μεμονωμένων ομάδων. Και να προκύπτει με συναίνεση της πλειοψηφίας».

 

Ομάδα γονέων μαθητών/τριών του σχολείου