Πώς θα βάλεις ένα «Κουμπί ανάγκης» στο αυτοκίνητό σου

Η τεχνολογία γίνεται για ακόμα μια φορά σύμμαχος των οδηγών, οι οποίοι μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση σε οχήματα έκτακτης ανάγκης με μια απλή κίνηση.

Όλο και περισσότερα συστήματα ασφαλείας εμφανίζονται στα αυτοκίνητα, με αρκετά σύγχρονα οχήματα να είναι εφοδιασμένα με κουμπί έκτακτης ανάγκης το οποίο καλεί το 112, τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης.

Κάτι αντίστοιχο διαθέτει και η Google στα τηλέφωνα με λειτουργικό Android, αλλά παραμένει ανεξήγητο γιατί δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο στο Android Auto. Ευτυχώς, ο οδηγός μπορεί να δημιουργήσει μόνος του αυτή τη δυνατότητα, κάνοντας μερικές απλές ρυθμίσεις.

Αρχικά, πρέπει να αναφέρουμε ότι αν και το Android Auto επιτρέπει την αποθήκευση επαφών στην αρχική οθόνη, η ίδια η Google περιπλέκει λίγο την κατάσταση, επειδή δεν επιτρέπει στους κατόχους των smartphone της να αποθηκεύσουν αριθμούς έκτακτης ανάγκης ως επαφή, π.χ. το 100 ή το 112.

Η λύση για να ξεπεράσετε αυτό το πρόβλημα είναι να ζητήσετε από τον Βοηθό Google να καλέσει για εσάς βοήθεια, αλλά και πάλι μόνο τον ενιαίο Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης (112) θα σας επιτρέψει να παρέτε, αφού αν του πείτε να καλέσει την αστυνομία θα σας απαντήσει ότι δεν μπορεί.

Η διαδικασία για να προσθέσετε το κουμπί έκτακτης ανάγκης στο Android Auto είναι αρκετά απλή και ο χρόνος που χρειάζεται να επενδύσετε για μια δύσκολη στιγμή αξίζει τον κόπο. Αρχικά, πρέπει να μεταβείτε στις ρυθμίσεις Android Auto στο τηλέφωνό σας και να πατήσετε “Προσαρμογή μενού εφαρμογών”.

Στη συνέχεια, βρείτε και επιλέξτε την εντολή “Προσθήκη συντόμευσης στο μενού εφαρμογών” και μετά την “Ενέργεια Βοηθού” (Assistant Action).

Εκεί, γράψτε την εντολή “call 112” (καθώς δυστυχώς δεν αναγνωρίζει ακόμα ελληνικά) και πληκτρολογήστε το κείμενο που θέλετε ως όνομα του κουμπιού.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το emoji του περιπολικού ή να γράψετε ό,τι θέλετε. Αποθηκεύστε τις αλλαγές, επανασυνδέστε το τηλέφωνό σας στο Android Auto και είστε έτοιμοι.

Όταν πατήσετε το κουμπί, ο Βοηθός θα ξεκινήσει μια κλήση στο 112, δίνοντάς σας μερικά δευτερόλεπτα για να την ακυρώσετε σε περίπτωση που την πατήσατε κατά λάθος.

 

 

Πηγή:carandmotor