Ανακαλύψτε τα οφέλη του νερού με λεμόνι για την πέψη και το ανοσοποιητικό σύστημα, πώς το πράσινο τσάι ενισχύει τον μεταβολισμό και βοηθά στην καύση λίπους και πώς το τσάι τζίντζερ βοηθά στην απώλεια βάρους και καταπραΰνει την πέψη.

Το ΤΣΑΙ πίνεται είναι παντός καιρού καθώς τόσο τον χειμώνα όσοα και το καλοκαίρι καταναλώνεται ευχάριστα.

Ποιες όμως είναι οι συνταγές με λεμόνι αλλά και νερό που βοηθούν το ανθρώπινο σύστημα σύμφωνα με το healthstat.gr;

1.Νερό με λεμόνι
Το νερό με λεμόνι ενισχύει την υγεία του δέρματος, το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει πολλαπλά οφέλη στο πεπτικό σύστημα. Σε ένα ποτήρι νερό κόψτε μια φέτα λεμόνι, είτε στίψτε ακόμα λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού μέσα στο νερό σας.

Μην ξεχνάτε ότι τα λεμόνια είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C, ενός αντιοξειδωτικού που είναι γνωστό ότι υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα. Βοηθά στην επούλωση των πληγών, βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου και συμβάλλει στην καλύτερη υγεία του δέρματος και των συνδετικών ιστών.

2.Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι ενισχύει τον μεταβολισμό σας και την ενέργειά σας καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας και συμβάλλει επίσης στη καύση του λίπους. Σύμφωνα με πολλές έρευνες πολλοί άνθρωποι έχουν καταφέρει έτσι να χάσουν βάρος.

Μην ξεχνάτε ότι ο πράσινο τσάι προέρχεται από το φυτό Camellia sinensis και είναι πλούσιο σε κατεχίνες.

Η έρευνα δείχνει ότι αυτές οι ενώσεις μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της LDL χοληστερίνης και να ενισχύσουν το συνολικό προφίλ της χοληστερίνης σε ένα άτομο.

3.Τσάι με τζίντζερ
Βοηθάει πολύ στη μείωση του λίπους, ενισχύει τον μεταβολισμό και συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Μην ξεχνάτε ότι το τσάι τζίντζερ είναι εξαιρετικό για την αντιμετώπιση πεπτικών προβλημάτων, ιδιαίτερα συχνών πόνων στο στομάχι, αλλά και του φουσκώματος και της ναυτίας. Βοηθά στην ανακούφιση της ναυτίας μπλοκάροντας τους υποδοχείς σεροτονίνης στο έντερο που πυροδοτούν το αντανακλαστικό του εμετού.

4.Νερό με αγγούρι και μέντα
Αυτό το άκρως δροσιστικό και γεμάτο θρεπτικά συστατικά ρόφημα, ενυδατώνει πολύ τον οργανισμό σας και σας κάνει αποτοξίνωση.

Μην ξεχνάτε ότι ειδικά η μέντα έχει ιδιότητες που βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής, ενώ κάνει πιο ήπιες τις κράμπες στο στομάχι και μπορεί να σκοτώσει επιβλαβείς μικροοργανισμούς, ενώ τα αγγούρια είναι μια δύναμη φυτικών ινών, καλίου και μαγνησίου.

Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι αποτελεσματικά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Επιπλέον, οι διουρητικές του ιδιότητες, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε κάλιο και νερό, βοηθούν επίσης στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

 

Πηγή:dnews