Το καλοκαίρι θα έχεις παρατηρήσει ότι η κατακράτηση στο σώμα σου και ειδικά στην κοιλιά είναι πιο έντονη, μάθε πως να την καταπολεμήσεις.

Η πρησμένη κοιλιά, η φλεγμονή της κοιλιάς, η κακή κυκλοφορία του αίματος και η κατακράτηση υγρών είναι ευρέως διαδεδομένα προβλήματα σε όλες τις γυναίκες –ο κανόνας των ορμονών και της γενετικής κατάστασης– που τονίζονται ιδιαίτερα το καλοκαίρι.

Και όπως σχεδόν όλα στο σώμα μας όσο μεγαλώνουμε τείνουν να επιδεινώνονται.

Ειδικά όταν ο συνδυασμός του καθιστικού, επαγγελματικού τρόπου ζωής που οι περισσότερες κάνουμε «αναμιγνύεται» με ένα φυσικό γεγονός: τη σαρκοπενία ή την απώλεια μυϊκής μάζας που συμβαίνει προοδευτικά από τα 40 περίπου και μετά, αυτό διογκώνεται.

Αν για παράδειγμα κάθεσαι ώρες μπροστά μπροστά στον υπολογιστή, έχεις και κακή κυκλοφορία ( συμπεριλαμβανομένων των κιρσών ) που επιδεινώνει την κατάσταση.

Αν προσθέσουμε σε όλα αυτά ότι η ζέστη και η υγρασία προκαλούν αγγειοδιαστολή των τριχοειδών αγγείων και των αιμοφόρων αγγείων που επιβραδύνει την κυκλοφορία και ευνοεί τη συσσώρευση υγρών, το να έχεις την κοιλιά, τα πόδια και τις σακούλες στα μάτια πιο πρησμένα από το κανονικό τις ζεστές μέρες είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό.

Ποια είναι η συνήθεια που μπορείς να κάνεις κάθε πρωί
Μια ειδικός μας αναφέρει πως υπάρχει μια συνήθεια που μπορούμε με την επανάληψη και την επιμονή να το καταφέρουμε και μας βεβαιώνει ότι λειτουργεί.

Συνιστά λοιπόν στην εξάσκηση του γνωστού στεγνού βουρτσίσματος με ένα γάντι από τρίχες αλόγου ή μια ξύλινη βούρτσα μπάνιου πριν μπούμε στο ντους, με στεγνό δέρμα και για μερικά λεπτά.

Κι εκτός από τις κυκλικές κινήσεις, η θεραπεύτρια Débora López Jurado, από το The Beauty Concept, αναφέρει στη Vogue ότι ανακάλυψε μια τεχνική που είναι ακόμα πιο αποτελεσματική και εύκολη στην εκτέλεση.

Αποτελείται από γρήγορες, ανοδικές και ίσιες κινήσεις (όχι κυκλικές) πάντα με κατεύθυνση προς την καρδιά. Δηλαδή, αν ξεκινήσεις με τα πόδια, δουλεύεις προς τα πάνω, στο στομάχι και στους γλουτούς και στα χέρια.

«Έτσι βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος και στραγγίζονται καλύτερα τα κατακρατημένα υγρά. Επιπλέον, αυτό το είδος μασάζ ανόδου είναι επίσης ευεργετικό για τους μύες, γιατί αυτό που θέλουμε είναι να τους σηκώσουμε και να μην τους κάνουμε να πέσουν», λέει η ειδικός.

Και επιμένει επίσης ότι τα μασάζ, για να είναι αποτελεσματικά, πρέπει να ασκούν κάποια πίεση στο σώμα για να κινητοποιήσουν το σώμα (εκτός από την περίπτωση της λεμφικής παροχέτευσης, που είναι πιο ήπια). Κάνοντας αυτό κάθε πρωί όχι μόνο θα σε ανακουφίσει από το πρήξιμο που αυξάνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά επίσης αναζωογονεί το δέρμα και επιτυγχάνει μια αναζωογονητική επίδραση στο σώμα.

Άλλες καλές πρακτικές
Μερικές μικρές πρακτικές που μπορεί να σε βοηθήσουν να αποφύγεις τη φουσκωμένη κοιλιά και την κατακράτηση υγρών το καλοκαίρι:

1. Περπάτησε μετά τα γεύματα: Δεν είναι πάντα εφικτό, αλλά είναι ένα από τα καλύτερα μυστικά μακροζωίας και ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις τις αυξήσεις της γλυκόζης μετά τα γεύματα.

Σύμφωνα με την Jessie Inchauspé το περπάτημα μετά το φαγητό ισοπεδώνει την καμπύλη γλυκόζης κατά μέσο όρο κατά 30% και αυτό σημαίνει όχι μόνο πιο κορεσμένο και λιγότερο κουρασμένο, αλλά και καταπολέμηση της χρόνιας φλεγμονής χαμηλού βαθμού και της κατακράτησης υγρών.

2. Πιες νερό όταν ξυπνάς: Η αύξηση της κατανάλωσης νερού μόλις ξυπνήσεις ή κατά την πρώτη ώρα του πρωινού είναι μια άλλη εναλλακτική λύση που λειτουργεί για την καταπολέμηση της φλεγμονής.

Επιπλέον, όπως επιβεβαιώνει ο ψυχοδιατροφολόγος Itziar Digón, είναι ένας τρόπος για να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί αποστράγγισης και ο μεταβολισμός του σώματος.

3. Χαμομήλι μετά το φαγητό: Είναι ένα τέλειο γλυκό μετά το φαγητό που εκτός από χορταστικό και χαλαρωτικό, θα σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις το φούσκωμα της κοιλιάς. Είναι και χωνευτικό.

 

 

Πηγή:theissue