Ετοιμάσου να μάθεις τα μυστικά που θα μεταμορφώσουν τα καλαμαράκια σου από απλά μεζεδάκια σε πραγματικές γαστρονομικές απολαύσεις!

Aν είσαι έτοιμη να καταπλήξεις τους πάντες με τα τηγανητά καλαμαράκια σου, έχεις βρει το κατάλληλο μέρος!

Ξέρουμε ότι έχεις δοκιμάσει κάθε συνταγή και κάθε τρικ, αλλά τα καλαμαράκια σου παραμένουν πεισματικά σκληρά και άνοστα.

Μην ανησυχείς, όμως, γιατί το μυστικό για τα τέλεια και άκρως μαλακά τηγανητά καλαμαράκια είναι πιο απλό απ’ ό,τι φαντάζεσαι!

Φαντάσου την εικόνα: ηλιοβασίλεμα, παρέα με φίλους, και ένα τραπέζι γεμάτο λαχταριστά, χρυσαφένια, τηγανητά καλαμαράκια που λιώνουν στο στόμα.

Σου τρέχουν τα σάλια; Καλά κάνεις, γιατί με τα σωστά βήματα και λίγη αγάπη, θα πετύχεις το απόλυτο γαστρονομικό αριστούργημα.

Ετοιμάσου να μάθεις τα μυστικά που θα μεταμορφώσουν τα καλαμαράκια σου από απλά μεζεδάκια σε πραγματικές γαστρονομικές απολαύσεις!

Η συνταγή του Δημήτρη Μιχαηλίδη έχει όλα τα μυστικά!

 

 

Θα χρειαστείς:

-1 μεγάλο καλαμάρι
-100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
-50 γρ. κορν φλάουρ
-αλάτι
-330 ml σόδα ή σουρωτή

Ξεπλένουμε ένα μεγάλο καλαμάρι, το βάζουμε σε ένα μπολ με σόδα και το αφήνουμε για τουλάχιστον 15’ να μαλακώσει. Αυτό είναι το μυστικό για να μαλακώσουν.

Το στραγγίζουμε, αφαιρούμε το κόκαλο και τα μάτια και το κόβουμε σε ροδέλες.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι γ.ο.χ., το κορν φλάουρ, το αλάτι και πανάρουμε τα κομμάτια από το καλαμάρι.

Βάζουμε ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

Μόλις φτάσει τους 170 βαθμούς τηγανίζουμε τα καλαμαράκια μέχρι να πάρουν χρώμα για 1 λεπτό και να ανέβουν στην επιφάνεια. Τόσο απλά!

 

Πηγή:theissue