Το Famagusta βγήκε από τον γεκινό κατάλογο της πλατφόρμας του Netflix.

Μετά από εισήγηση του τουρκικού Ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου και λόγω των αντιδράσεων που προκάλεσε η απόφαση να προβληθεί στο Netflix το Famagusta, η τηλεοπτική σειρά «κόπηκε» από τη γενική λίστα προβολής.

Η σειρά θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο του Netflix μόνο στη χώρα όπου μεταδόθηκε προηγουμένως, δηλαδή την Ελλάδα και δεν θα είναι διαθέσιμο στον κατάλογο της πλατφόρμας στην Τουρκία ή οποιασδήποτε άλλη χώρα.

Σε ανάρτησή του το αρμόδιο τουρκικό συμβούλιο αφού εξυμνεί την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, αναφέρει πως «Η παραγωγή με τίτλο «Famagusta» προκάλεσε την αντίδραση του τουρκικού κοινού με το περιεχόμενό της ενάντια στην «Κυπριακή Απόβαση», το ειρηνικό και ηρωικό έπος της πρόσφατης ιστορίας μας» αναφέρει η τουρκική πλευρά.

Η «Ειρηνευτική Επιχείρηση Κύπρου», που στοχεύει να υπερασπιστεί τη δίκαιη υπόθεση των Τουρκοκυπρίων και να σώσει τους καταπιεσμένους συμπατριώτες μας, έχει δικαιώσει το όνομά της και έφερε ειρήνη στο νησί στο πλαίσιο του νόμου.

Ο ηρωικός Τούρκος στρατιώτης έφερε ειρήνη και γαλήνη στην Κύπρο, η αιματοχυσία σταμάτησε και τα δάκρυα των καταπιεσμένων σκουπίστηκαν. Ενώ τα ιστορικά δεδομένα είναι προφανή, είναι απαράδεκτο λάθος κάποιοι κύκλοι να βγαίνουν με κακόβουλη πρόθεση με μια ταινία που απαξιώνει τους Τούρκους, τη χώρα μας και τον ηρωικό μας στρατό» αναφέρει το τουρκικό συμβούλιο.

Πρόσθεσε ακόμα πως «Η παραγωγή μεταδόθηκε προηγουμένως στην τηλεόραση στη χώρα προέλευσής της και στη συνέχεια έλαβε άδεια από το Netflix.

Ως οργανισμός που ρυθμίζει και εποπτεύει τις υπηρεσίες ψηφιακής μετάδοσης στη χώρα μας, το Ανώτατο Συμβούλιο μας πραγματοποίησε τις απαραίτητες συναντήσεις με τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα Netflix και επετεύχθη συμφωνία να μην μεταδοθεί η παραγωγή.

»Η εν λόγω παραγωγή θα μπει στον κατάλογο του Netflix μόνο στη χώρα όπου προβλήθηκε προηγουμένως, δηλαδή την Ελλάδα και δεν θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο της Τουρκίας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας» κατάληγε η ανακοίνωση.

 

Πηγή:dnews