Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται αν πρέπει να πιούν χυμό πορτοκαλιού πριν πάνε για ύπνο: Η απάντηση είναι… ξεκάθαρα όχι.

Το βράδυ το σώμα «ρίχνει» ρυθμούς, μπαίνει σε κατάσταση ηρεμίας και δεν εργάζεται πολύ.

Εάν λοιπόν πίνεις χυμό πορτοκαλιού το βράδυ πριν πας για ύπνο, ενδέχεται να αντιμετωπίσεις εντερικά προβλήματα.. όπως φούσκωμα, κορεσμό, ακόμη και κοιλόπονο. Αυτές οι καταστάσεις είναι πολύ πιθανό να εμφανιστούν όταν το στομάχι πρέπει να εργαστεί σκληρά για να αφομοιώσει την τροφή.

Ο χυμός πορτοκαλιού είναι όμως κι ένα φυσικό διουρητικό, που σημαίνει πως μπορεί να αυξήσει τη συχνότητα της ούρησης, οδηγώντας σε διαταραχή του κανονικού κύκλου ύπνου. Όχι μόνο αυτό, αλλά αυξάνει επίσης τον σχηματισμό λίθων στα νεφρά λόγω της συσσώρευσης περίσσειας μετάλλων.

Μια άλλη συνέπεια της κατανάλωσης χυμού πορτοκαλιού αργά το βράδυ είναι η βλάβη στο σμάλτο των δοντιών. Η ποσότητα ζάχαρης στον χυμό πορτοκαλιού είναι αρκετά υψηλή, οπότε αν δεν καθαρίσεις τα δόντια σου πριν πας για ύπνο, μπορεί να οδηγήσει σε φθορά ή καταστροφή του σμάλτου.

Σύμφωνα με τις συστάσεις των διατροφολόγων, πρέπει να πίνουμε χυμό πορτοκάλι ως εξής:

Πρέπει να αποφεύγουμε τον χυμό πορτοκαλιού αμέσως πριν ή μετά το πρωινό γιατί μπορεί να παρέχει μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, η οποία μπορεί να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές ή αέρια.

Σύμφωνα με συστάσεις διατροφολόγων, η καταλληλότερη ώρα για να πιεις χυμό πορτοκαλιού είναι 1-2 ώρες μετά το πρωινό, όταν το σώμα δεν είναι πολύ χορτασμένο ή πολύ πεινασμένο.

Μετά από μια προπόνηση έντονης σωματικής δραστηριότητας, το σώμα χρειάζεται να ενυδατωθεί και να αναπληρώσει την ενέργεια που χάνεται μέσω της άσκησης.

Σε αυτό το σημείο, ο χυμός είναι επίσης μια πολύ καλή επιλογή για εσένα.
Το στύψιμο συχνά αφαιρεί ορισμένα απαραίτητα μέταλλα και θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον, όταν ο χυμός εκτίθεται στον αέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά του χάνονται σταδιακά.

Ως εκ τούτου, οι ειδικοί συχνά συνιστούν στους ανθρώπους να πίνουν χυμό πορτοκαλιού εντός 2 ωρών από το στύψιμο.

 

 

 

Πηγή:dnews