Αύριο, Κυριακή 6 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στην Κατερίνη θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο της ζωγράφου και ευεργέτιδας Ελένης (Νίτσας) Χασιώτη – Μαντζαροπούλου, μιας γυναίκας που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στην τοπική μας κοινωνία, όχι μόνο μέσω της τέχνης της αλλά και μέσα από την αδιάκοπη φιλανθρωπική και κοινωνική της προσφορά.

Η Ελένη και ο σύζυγός της, Ιωάννης Μαντζαρόπουλος, υπήρξαν δύο εξέχουσες προσωπικότητες της Κατερίνης, γνωστοί για την πολύπλευρη και αφοσιωμένη προσφορά τους στην πόλη και στους ανθρώπους της. Ο Ιωάννης, επιτυχημένος δικηγόρος  με μεγάλη καρδιά και ευαισθησίες, μαζί με την σύζυγό του Ελένη, αφιέρωσαν μεγάλο μέρος της ζωής τους στη στήριξη των αδυνάτων, την προώθηση του πολιτισμού και τη βοήθεια προς όσους είχαν ανάγκη. Η Ελένη (Νίτσα) Χασιώτη – Μαντζαροπούλου δεν ήταν μόνο μία σημαντική ζωγράφος, αλλά και μια γυναίκα που κατάφερε να ενώσει την τέχνη της με την κοινωνική της δράση.

Αυτές τις ημέρες, στην Κατερίνη βρίσκεται η κόρη της εκλιπούσας, Χριστίνα Μαντζαροπούλου, η οποία μίλησε συγκινημένη για το έργο των γονιών της. Αναφέρθηκε με περηφάνια στην τεράστια συμβολή τους στην τοπική μας κοινωνία, τονίζοντας τη διαρκή τους προσπάθεια να βοηθήσουν τους ανθρώπους γύρω τους.

Το μνημόσυνο της Ελένης (Νίτσας) Χασιώτη – Μαντζαροπούλου έχει προγραμματιστεί για αύριο, Κυριακή 6 Οκτωβρίου, στις 10.30 το πρωί, κατά τη διάρκεια της 2ης Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας Κατερίνης. Η κα. Μαντζαροπούλου καλεί όλους τους κατοίκους αυτής της πόλης να δώσουν το παρών για να τιμήσουν  τη μνήμη της σημαντικής αυτής γυναίκας και να αναγνωρίσουν το έργο που, μαζί με τον σύζυγό της, άφησαν ως πολύτιμη παρακαταθήκη για τις μελλοντικές γενιές.