Δήμος Δίου-Ολύμπου: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη δράση κοινωνικής φροντίδας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας και του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, αφιερωμένη σε θέματα ψυχικής υγείας

Αφιερωμένη σε θέματα ψυχικής υγείας ήταν η πρώτη από τις τέσσερις δράσεις κοινωνικής φροντίδας, που διοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Δίου-Ολύμπου σε συνεργασία με τον Τομέα Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης.

Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Λιτόχωρο, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας και του Συλλόγου Καρκινοπαθών Πιερίας, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου και του Φιλόπτωχου Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Λιτοχώρου «Η Αγία Μαρίνα». Ο κύκλος ενημερωτικών εκδηλώσεων εγκαινιάστηκε από την αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Δίου-Ολύμπου και τον αντιδήμαρχο, Αστέριο Τζήμα.

Ο Δημήτρης Ξυλάς, ψυχίατρος, συντονιστής – διευθυντής του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Κατερίνης και λοιπού ψυχιατρικού τομέα, στην ομιλία του αναφέρθηκε στον ορισμό της ψυχικής υγείας, όπως διατυπώνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Αναφερόμενος στο πόσο πολύτιμη είναι η ψυχική υγεία για την ζωή του κάθε ατόμου, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι όλοι μπορούν να βελτιώσουν την ψυχική τους υγεία, και ότι η ψυχική υγεία θέλει προσοχή και φροντίδα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου.

H Σοφία Ουστόγλου, τομεάρχισσα της νοσηλευτικής υπηρεσίας ψυχιατρικού τομέα Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, ειδικευμένη ψυχιατρική νοσηλεύτρια, παρουσίασε το δίκτυο υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην Πιερίας, ξεκινώντας από το πρώην «σενατόριο» – Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Πέτρας Ολύμπου μέχρι τις σημερινές, σύγχρονες δομές του Ψυχιατρικού Τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης.

 

Από την πλευρά τους η Βασιλική Τζιτζιλή, κοινωνική λειτουργός και η Σοφία Ζάνια, επισκέπτρια υγείας, αναφέρθηκαν στη σημασία και τους τρόπους ευαισθητοποίησης της κοινότητας σε θέματα ψυχικής υγείας καθώς και τη σημασία της αυτοπροστασίας, στο πλαίσιο μίας αρμονικής καθημερινότητας με καλή σωματική και ψυχική υγεία, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με συζήτηση με το ακροατήριο.

Η επόμενη προγραμματισμένη δράση κοινωνικής φροντίδας είναι αφιερωμένη σε θέματα που αφορούν στον σακχαρώδη διαβήτη, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2024 (ώρα 11:30) στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημοτικού σχολείου Αγίου Σπυρίδωνα, στο πλαίσιο της ημέρας ευαισθητοποίησης για τη νόσο, που έχει οριστεί η 14η Νοεμβρίου. Μία συνδιοργάνωση της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Δίου-Ολύμπου και του Παθολογικού Τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας.

 

Μπορείτε να διαβάσετε το σύνολο των δράσεων στην ιστοσελίδα του Δήμου: www.dion-olympos.gr/dkf2024/

 

 

 

(Δελτίο τύπου)