Η Επιτροπή Ειρήνης Κατερίνης καλεί τους πολίτες σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη, μετά τις πρόσφατες φονικές επιθέσεις στη Γάζα. Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για σήμερα (Τρίτη 17/06) στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Ελευθερίας

Όπως αναφέρει στο κάλεσμά της: Σύμφωνα με αναφορές, τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα (16/6/2025) στη Γάζα από ισραηλινά πυρά. Οι μισοί από αυτούς έχασαν τη ζωή τους κοντά σε κέντρο διανομής βοήθειας, το οποίο διαχειρίζεται το υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ Ανθρωπιστικό Ίδρυμα (GHF).

Αξιωματούχοι του ΟΗΕ έχουν καταγγείλει τις μεθόδους διανομής βοήθειας που υποστηρίζονται από το Ισραήλ, τονίζοντας την ανάγκη για προστασία των αμάχων και απρόσκοπτη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας.