Scroll to top

ΣΤΑΡΑΤΑ & ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ


- 28 Δεκεμβρίου 2010

 • tsimponidis

  Με επικεφαλΗς τον ΠρΟεδρο της ΕΑΣ Π. ΠαπανικολΑου
  Πιερική  εκπροσώπηση Αγροτοσυνεταιριστών στην ημερίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ

  Από την περασμένη Δευτέρα 20 Δεκέμβρη
  20 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΔΟΘΗΚΑΝ  ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
  ΤΗΣ  ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ

  Συνεχίσθηκε, από τα υποκαταστήματα της ΑΤΕ στο νομό Πιερίας, η εξόφληση της πληρωμής της ενιαίας ενίσχυσης των 13.500 περίπου,  δικαιούχων αγροτών και κτηνοτρόφων μας. Σύμφωνα με  έγκυρες πληροφορίες υπηρεσιακών παραγόντων της εν λόγω τράπεζας, παρότι οι δικαιούχοι αγρότες της Πιερίας προσέρχονται  στην ΑΤΕ η κατάσταση τείνει να εξομαλυνθεί, καθώς οι περισσότεροι ήδη πήραν το υπόλοιπο των ποσών που δικαιούνται.
  Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, μόνον το τριήμερο από την Δευτέρα 20 μέχρι και την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, διατέθηκε για τον σκοπό αυτό από την ΑΤΕ στους δικαιούχους αγρότες της Πιερίας, το συνολικό ποσό των 20.000.000 Ευρώ, χρήματα που σίγουρα τονώνουν την τοπική μας αγορά και έδωσαν την δυνατότητα στους αγρότες μας να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις πάγιες και πολύ αυξημένες υποχρεώσεις τους ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς!

   

  Στην Πιερία μας

  ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΧΩΡΟ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ

  Πρόσωπο της χρονιάς που μας αφήνει σε λίγες ημέρες, θεωρώ για την Πιερία πως είναι ο αγροτοσυνεταιριστής, Πρόεδρος της ΚΕΣΠΥ και μέλος της Διοίκησης της ΕΑΣ Πιερίας Γιώργος Πολυχρονίδης που απέδειξε ότι είναι ένας ικανότατος παράγοντας που πάντα έχει ως γνώμονα την στήριξη του απλού αγρότη και κτηνοτρόφου του νομού μας.  Άλλωστε αυτό του το αναγνώρισαν οι συνδημότες του περίτρανα, αναδεικνύοντάς τον πρώτο δημοτικό σύμβουλο Πύδνας.
  Είναι σίγουρο ότι ακόμη δεν είδαμε τίποτε απ΄ το συγκεκριμένο πρόσωπο και βέβαια απλά το μέλλον θα επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές!


  ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΑΠΝΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ  ΜΕ ΤΟΝ  ΥΦ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Με ομάδες Ενεργών Παραγωγών Καπνού από περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας συναντήθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  Γιάννης Κουτσούκος. Στη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία μετείχαν και άλλοι, υπηρεσιακοί παράγοντες, οι καπνοπαραγωγοί κατέθεσαν υπόμνημα με τις θέσεις και τις απόψεις τους για την στήριξη της καπνοκαλλιέργειας του εισοδήματός τους και την καλύτερη αξιοποίηση των μέτρων που λαμβάνει το Υπουργείο προκειμένου να τους επιστραφούν οι πόροι που έχασαν από την αναθεώρηση της ΚΟΑ καπνού το 2004. «Η Κυβέρνηση  είχε δεσμευτεί ότι θα επιστρέψει στους καπνοπαραγωγούς το ποσό που χάθηκε από τις διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης της ΝΔ”, ανέφερε ο υφυπουργός Αγρ. Ανάπτυξης. “Το ποσό των 568 εκατ. ευρώ, με βάση την τροποποίηση του προγράμματος που ζητήσαμε και πετύχαμε από την Ε.Ε., θα δοθεί στους καπνοπαραγωγούς ώστε να επιστραφεί στα χέρια των παραγωγών αυτό το χαμένο εισόδημα. Συζητήσαμε σήμερα τους τρόπους εφαρμογής αυτού του μέτρου, ώστε με διαδικασίες απλές, κατανοητές και αποτελεσματικές, τα χρήματα να επιστρέψουν δίκαια στους ίδιους παραγωγούς και στις ίδιες περιοχές. Η συζήτηση θα συνεχιστεί. Την επόμενη εβδομάδα θα συγκληθεί μεγάλη σύσκεψη με το σύνολο των φορέων των καπνοπαραγωγών, για την εξειδίκευση και άμεση υλοποίηση των μέτρων», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο υφυπουργός Γιάννης Κουτσούκος.

   

  Μέχρι το τέλος Γενάρη 2011
  ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΤΗΝ ERGΟANAPTYXI ΓΙΑ ΝΑ  ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΠΡΙΜ ΣΤΑ ΣΙΤΑΡΙΑ ΣΑΣ

  Η εταιρία  Συμβούλων ERGOANAPTYXI που ως γνωστόν εδρεύει στην πόλη της Κατερίνης και πιο συγκεκριμένα στην διεύθυνση της οδού 25ης Μαρτίου 31, κάνει γνωστό στους αγρότες της περιοχής και σε κάθε ενδιαφερόμενο, πως αναλαμβάνει την διαδικασία πιστοποίησης για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση του σκληρού σιταριού, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή του ποιοτικού πριμ για την καλλιέργεια αυτή για τα έτη 2011 και 2012.
  Επίσης γίνεται γνωστό στους φίλους αγρότες σιτοπαραγωγούς πως σχετικές αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του 2011. Για όσους αγρότες ενδιαφέρονται περισσότερες πληροφορίες μπορούν να πάρουν στο τηλέφωνο επικοινωνίας: 23510-79339 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ERGOANAPTYXI: [email protected] gr


  ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΡΟΣ Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ:
  ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΩΣΗ!

  Σε ένα απόλυτο αδιέξοδο οδηγεί τους αγροτικούς συνεταιρισμούς όλης της χώρας η περαίωση, όπως αναφέρει σε επιστολή του στον υπουργό Οικονομικών , ο Πρόεδρος της κορυφαίας τριτοβάθμιας συν/κής των αγροτών της χώρας μας, της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζαν. Καραμίχας. Ενώ το υπουργείο ενημερώθηκε απ΄ τις 29 Σεπτέμβρη για την υιοθέτηση κρίσιμων τροπολογιών σε ότι αφορά την περαίωση των ΕΑΣ, δυστυχώς οι τροπολογίες δεν εντάχθηκαν στον τελικό νόμο που ψηφίστηκε. ΕΑΣ μέλη της ΠΑΣΕΓΕΣ δέχτηκαν πάμπολλα σημειώματα περαίωσης με πολύ μεγάλες οικονομικές επιβαρύνσεις. Κι ενώ ελέγχθηκαν για παλιές χρήσεις δεν υπήρξε ενημέρωση της Γεν. Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Τέλος, θα πρέπει να γνωρίζουν οι συνεταιρισμένοι αγρότες, πως η ΠΑΣΕΓΕΣ ζήτησε παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών ώστε να υιοθετηθούν οι συγκεκριμένες τροπολογίες σε ένα αμέσως επόμενο νομοσχέδιο, χωρίς βέβαια να έχει γίνει τίποτα προς αυτήν την κατεύθυνση!

   

  ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΑ
  ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ  ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΓΕΝΑΡΗ 2011

  Σε λίγες ημέρες από σήμερα, δηλαδή από 1ης Ιανουαρίου του 2011, τίθενται σε ισχύ τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ που προβλέπουν αυξήσεις μέχρι 13,7 % – στα αγροτικά τιμολόγια η αύξηση είναι της τάξης του 5%- και μειώσεις μέχρι 13,8 % στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού για τα νοικοκυριά (ανάλογα με το κλιμάκιο της κατανάλωσης), καθώς και σημαντικές ελαφρύνσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Εκκρεμεί ακόμα η ανακοίνωση των χρεώσεων ανά κιλοβατώρα για τις επιμέρους κατηγορίες καταναλωτών, οι οποίες, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΗ, έχουν υποβληθεί προς έγκριση στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της επιχείρησης μετά την έγκρισή τους. Άλλη μια περιποιημένη αύξηση για τους αγρότες και όχι μόνον, που διανύουν μια εξίσου δύσκολη οικονομική περίοδο, που όμως δεν φαίνεται να συγκινεί ή να επηρεάζει ιδιαίτερα τους κυβερνώντες!

   

   

 • Δείτε επίσης...