Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν το απόγευμα της Δευτέρας 26/02, στελέχη της ΑΔΕΔΥ Πιερίας. Η αφορμή της συνέντευξης ήταν η ανακοίνωση της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Ανώτατη Διοίκηση της Εργατικής Διακυβέρνησης (ΑΔΕΔΥ) για την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την τραγωδία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Εκείνη την ημέρα έχει προγραμματιστεί να γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας Κατερίνης.

Στη συνέντευξη τύπου παρόντες ήταν ο Αστέριος Τόκας, Αντιπρόεδρος Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Πιερίας, ο Μιχάλης Ντελής, Οργανωτικός Γραμματέας της Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Πιερίας και πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πιερίας, η Μαρία Αρβανίτη, Γενική Γραμματέα του Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ Πιερίας, ο Ηλίας Πογιαρίδης, Πρόεδρος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας, ο Δημήτρης Μπουλούμπης, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Πιερίας και μέλος ΕΛΜΕ Πιερίας, καθώς και ο Θανάσης Κοντοφάκας, μέλος Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Πιερίας και μέλος του ΣΕΠΕ Πιερία.

Στη διάρκεια της συνέντευξης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τις αποφάσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τις αυξήσεις στους μισθούς, περιγράφοντάς τις ως «κοροϊδία». Κατηγόρησαν για έλλειψη ευαισθησίας και προσπάθεια εξαπάτησης των εργαζομένων με υποσχέσεις αυξήσεων που δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα. Επιπλέον, υπογράμμισαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο μετά τα μνημόνια. Επίσης, απεύθυναν κάλεσμα προς όλους τους συναδέλφους του να συμμετέχουν στην απεργία.

http://