Για την νέα σειρά «Griselda»

Η Σοφία Βεργκάρα οδηγείται στα δικαστήρια καθώς η οικογένεια της Γκριζέλντα Μπλάνκο έκανε αγωγή για το πώς απεικονίζεται η διαβόητη Κολομβιανή βαρόνη των ναρκωτικών στην επερχόμενη σειρά του Netflix.

Η Σοφία Βεργκάρα κατονομάζεται ως κατηγορούμενη σε μια νέα αγωγή, την οποία εξασφάλισε το TMZ, από τα ενήλικα παιδιά της Μπλάνκο. Τα παιδιά της Κολομβιανής βαρόνης, που λειτουργούν ως διαχειριστές της περιουσίας της, υπέβαλαν αγωγή κατά του Netflix για αυτό που ισχυρίζονται ότι είναι μη εξουσιοδοτημένη χρήση της εικόνας και της ομοιότητας της οικογένειάς τους με την επερχόμενη σειρά.

Η σειρά παρουσιάζει τη Σοφία Βεργκάρα να υποδύεται την αείμνηστη Γκριζέλντα Μπλάνκο στα χρόνια της ακμής της ως μία από τους πιο διαβόητους βαρώνους ναρκωτικών στον κόσμο. Ωστόσο, τώρα, τα παιδιά της προσπαθούν να εμποδίσουν την ταινία του Netflix να κυκλοφορήσει. Με την αγωγή τους ζητούν από το δικαστήριο να εκδοθούν ασφαλιστικά μέτρα κατά της κυκλοφορίας της σειράς.

Ο γιος της Γκριζέλντα Μπλάνκο, Μάικλ ισχυρίζεται ότι έδινε συνεντεύξεις για χρόνια σε κάποιους, που προσπαθούσαν να βγάλουν την ιστορία της ζωής του- και της μητέρας του – ώστε κάποια στιγμή να γίνει ταινία. Ισχυρίζεται ωστόσο, ότι αυτές οι συνεντεύξεις που έκανε μαζί τους χρονολογούνται από το 2009 μέχρι το 2022.

Επισημαίνει δε, ότι αυτοί που του πήραν συνέντευξη όχι μόνο ήθελαν να εξελίξουν την αφήγησή τους σε κάποια σειρά ή ταινία αλλά και σε βιβλίο. Ο Μάικλ επισημαίνει στην αγωγή ότι αυτοί που υποτίθεται θα προωθούσαν το υλικό του είπαν ότι το Netflix ενδιαφέρεται αλλά ότι δεν ήθελε να χρησιμοποιήσει καμία από τις λεπτομέρειες από τις συνεντεύξεις που είχε δώσει.

Η αγωγή δεν αναφέρει συγκεκριμένα ότι το Netflix δεν μπορεί να απεικονίσει τη μητέρα τους αλλά είναι σαφές ότι τα παιδιά πιστεύουν ότι χρησιμοποιήθηκαν οι ομοιότητές και το υλικό των συνεντεύξεων για να γίνει η σειρά. Η σειρά αναμένεται να βγει στις 25 Ιανουαρίου.

 

Πηγή:lifo.gr