Scroll to top

Άλλος για τον Δήμο μας; – Το «ψηφιδωτό» των υποψήφιων δημάρχων & δημοτικών συμβούλων στο Δήμο Κατερίνης


- 11 Σεπτεμβρίου 2018

 • Δημοσίευμα της εφημερίδας «Ενημέρωση & Αγγελίες»

  Εννέα μήνες μας χωρίζουν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου ώστε να μάθουμε τι θα «γεννήσει» η κάλπη για τους τρεις δήμους της Πιερίας. Σήμερα η «Ε» επιχειρεί να κάνει μια πρώτη καταγραφή των υποψηφίων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων ώστε να ξέρουμε πού… βαδίζουμε.

  Προς το παρόν, λοιπόν, όσον αφορά στον Δήμο Κατερίνης, «κονταροχτυπιούνται» στην ανακοίνωση υποψήφιων δημοτικών συμβούλων των συνδυασμών τους οι υποψήφιοι δήμαρχοι Γιώργος Νταντάμης και Θανάσης Λιακόπουλος.

  Μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, για τον μεν πρώτο είχαμε ανακοινώσεις από 8 υποψηφίους, για τον δε δεύτερο από 5 υποψηφίους (να λάβουμε βέβαια υπόψη και το γεγονός ότι ο Γιώργος Νταντάμης γνωστοποίησε ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος τον Μάρτιο, ενώ ο Θανάσης Λιακόπουλος τον Ιούνιο).

  Έτσι με τον Γ. Νταντάμη «κατεβαίνουν» στις εκλογές ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι ο Γιώργος Κυριακίδης (νυν δημοτικός σύμβουλος & υπάλληλος ΕΦΚΑ-πρώην ΟΑΕΕ), ο Γιώργος Τσιαλός (επιχειρηματίας), ο Βασίλης Ταβαντζής (αγρονόμος τοπογράφος μηχανικός), η Μαρία Τερζίδου (ειδικός ορθοδοντικός), ο Άκης Τερζόπουλος (ελεύθερος επαγγελματίας), Θεοφάνης Τερζόπουλος (επιχειρηματίας-γεωπόνος), ο Πόλυς Παπαγεωργίου (οικονομολόγος) και η Σωτηρία Ουσταμπασίδου (πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Ν. Πιερίας).

  Στο αντίπερα τώρα «στρατόπεδο» του Θ. Λιακόπουλου στη «μάχη» των αυτοδιοικητικών εκλογών θα βρίσκεται η Ιωάννα Αμπεριάδου (κοινωνική λειτουργός), ο Μιχάλης Γεωργιάδης (φυσικοθεραπευτής), ο Ανδρέας Παγούρας (οδοντίατρος), ο Γιώργος Δίντσης (δικηγόρος) και ο Νίκος Μαρινόπουλος (μηχανολόγος-μηχανικός).

  Όσον αφορά τώρα τις υπόλοιπες υποψηφιότητες δημάρχων για τον Δήμο Κατερίνης, την προηγούμενη εβδομάδα γνωστοποίησε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος ο φαρμακοποιός Γρηγόρης Ζάννας. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Γρ. Ζάννας ήταν υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Μαΐου 2012 και είχε έρθει πρώτος σε σταυρούς. Είναι επίσης πατέρας του Ζήση Ζάννα, ο οποίος στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 εκλέχθηκε βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ (και αυτός πρώτος σε σταυρούς και ασχέτως αν μετά αποχώρησε από το κόμμα και προσχώρησε στη «Λαϊκή Ενότητα»).

  Το προεκλογικό ψηφιδωτό αναμένεται να γίνει ακόμη πιο ενδιαφέρον σε λίγες μέρες, καθώς για την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου ο βουλευτής Πιερίας της ΝΔ Κώστας Κουκοδήμος έχει προγραμματίσει ομιλία στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης. Εκεί αναμένεται να ανακοινώσει και επίσημα αυτό που ακούγεται εδώ και καιρό, ότι δηλαδή θα διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο της Κατερίνης.

  Εννοείται πως εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο νυν δήμαρχος Σάββας Χιονίδης. Το έχει δηλώσει άλλωστε κι ο ίδιος εδώ και καιρό. Αυτή θα είναι η «ΠΦΥ» (πέμπτη φορά υποψήφιος, από το 2002 στον εκλογικό στίβο) για τον Σ. Χιονίδη, κάτι που τον κάνει αυτόματα «παλιά καραβάνα» στις εκλογικές αναμετρήσεις. Μαζί του φυσικά θα είναι και πάλι υποψήφιοι νυν δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του, ενώ αναμένεται να προστεθεί και «νέο αίμα».

  Φυσικά, εν ευθέτω χρόνο θα ανακοινωθεί και ο υποψήφιος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (ΚΚΕ), ενώ πάντα υπάρχουν και εκείνοι οι «μνηστήρες» της καρέκλας του δημάρχου Κατερίνης που εκδηλώνουν μεν ενδιαφέρον, δεν καταφέρνουν δε να συγκροτήσουν συνδυασμό.

  Άγνωστο μέχρι στιγμής παραμένει το τι θα γίνει με τον «Άλλο Δρόμο» (έναν αρκετά «ταλαιπωρημένο», θα λέγαμε, συνδυασμό όσον αφορά τις αποχωρήσεις δημοτικών συμβούλων αλλά και της παραίτησης -λόγω ανειλημμένων εργασιακών υποχρεώσεων- του επικεφαλής Χρήστου Γιαννούλη). Σε αυτό το πλαίσιο αιωρείται και το ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές με δικό του ψηφοδέλτιο ή αν θα στηρίξει κάποιον από τους υπάρχοντες υποψηφίους.

  Κάπως έτσι διαμορφώνεται μέχρι στιγμής το «ψηφιδωτό» των υποψηφιοτήτων και το σίγουρο είναι πως αυτή η εκλογική αναμέτρηση για τον Δήμο Κατερίνης θα είναι άκρως ενδιαφέρουσα και σίγουρα όχι βαρετή, καθώς ήδη οι διεργασίες δίνουν και παίρνουν…

 • Δείτε επίσης...