Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας αναφέρεται στα επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή 11 Απριλίου στο γήπεδο του Νέου Κεραμιδίου και επισημαίνει τα ακόλουθα:

Την 11η Απριλίου 2021 τις απογευματινές ώρες κατά την τέλεση ποδοσφαιρικού αγώνα στο γήπεδο του Νέου Κεραμιδίου Κατερίνης κλήθηκαν αστυνομικοί, μετά από καταγγελία για συνωστισμό ατόμων που παρακολουθούσαν τον αγώνα εξωτερικά του γηπέδου, να μεταβούν στο σημείο για την απομάκρυνση αυτών. Πράγματι κατά την άφιξη των αστυνομικών δυνάμεων στο σημείο οι πολίτες που βρίσκονταν εκεί αποχώρησαν χωρίς διαμαρτυρίες, εκτός κάποιων ατόμων.

Παρά τις συστάσεις των συναδέλφων μας αυτοί όχι μόνο δεν αποχώρησαν αλλά δύο εξ αυτών προέβησαν σε φραστική επίθεση με ύβρεις εναντίον των αστυνομικών και μάλιστα ο ένας επιτέθηκε σε έναν συνάδελφό μας με κλωτσιά. Από πλευράς των συναδέλφων μας εφαρμόστηκαν οι νόμιμες διαδικασίες και συγκεκριμένα η σύλληψη των δύο ατόμων. Έκτοτε και συγκεκριμένα από εχθές, παρακολουθήσαμε τόσο σε διάφορα τοπικά ειδησεογραφικά δίκτυα όσο και σε δελτίο ειδήσεων, την παρουσίαση των δραστών της επίθεσης σε βάρος των συναδέλφων μας ως θύματα αστυνομικής βίας.

Για το ανωτέρω συμβάν η φυσική ηγεσία έχει διατάξει διοικητική έρευνα.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση και την διαστρέβλωση των πραγματικών γεγονότων που έλαβε χώρα σε βάρος των συναδέλφων μας και θα βρίσκεται στο πλευρό τους σε όποια ενέργεια χρειαστεί.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει επιφορτιστεί με την αρμοδιότητα των ελέγχων περιορισμού διασποράς της πανδημίας και επιτέλους πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι αστυνομικοί εφαρμόζουμε τα μέτρα που έχει θεσπίσει η Πολιτεία για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                     Ο Γεν. Γραμματέας
ΦΩΤΗΣ Δημήτριος        ΛΙΜΠΑΝΟΒΝΟΣ Παναγιώτης

Η ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κ. Μακεδονίας για διοικητική έρευνα

Ανακοινώνεται ότι από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα σχετικά με περιστατικό που έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής 11 Απριλίου 2021 στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Γηπέδου Ν. Κεραμιδίου Πιερίας.

Η καταγγελία για ξυλοδαρμό πατέρα και γιου

Απίστευτες εικόνες εκτυλίχθηκαν σε τοπικό αγώνα στην Κατερίνη με αστυνομικούς να απωθούν βίαια οπαδούς που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την περίφραξη του γηπέδου για να τον παρακολουθήσουν.

Στην καταγγελία της στο Mega, η σύζυγος και μητέρα έξι παιδιών, είδε – όπως ισχυρίζεται – μπροστά στα μάτια της, τουλάχιστον 10 αστυνομικούς να χτυπούν τον άντρα και τον γιο της.

Kαθώς οι οπαδοί είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν τον αγώνα έξω από το γήπεδο, παρά το lockdown, οι αστυνομικοί έφτασαν για να εφαρμόσουν τα προβλεπόμενα μέτρα και ακολούθησαν επεισόδια.

«Ζήτησε ταυτότητα από τον σύζυγό μου, δεν είχε, τους είπε ότι έχει προβλήματα υγείας, είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει και ότι θα τον συλλάβει και μετά άρχισε ο ξυλοδαρμός…», αναφέρει η αυτόπτης μάρτυρας.

«Ρίξανε τον άντρα μου κάτω, έχασε τις αισθήσεις του, ήρθε γιατρός να τον συνεφέρει και μετά τους συλλάβανε, τους βάλανε σε ένα κελί», λέει η σύζυγος και μητέρα.

«Βλέπουμε μια αγέλη να επιτίθεται σε δύο ανθρώπους, ο ένας δεν μπορούσε να αντιδράσει και επάνω στον γιο να πέφτουν τουλάχιστον 10 να τον χτυπούν και να προσπαθούν να τον ακινητοποιήσουν», πρόσθεσε.

Έπαθε οξύ έμφραγμα ο 58χρονος

Πατέρας και γιος συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς για αντίσταση κατά της αρχής, απείθεια και εξύβριση και μεταφέρθηκαν στην γενική αστυνομική διεύθυνση Πιερίας.

Ο 58χρονος ωστόσο, δεν αισθανόταν καλά και σύμφωνα με τη σύζυγό του, ζητούσε επανειλημμένα, επί δύο ώρες, χωρίς ανταπόκριση από τους αστυνομικούς, να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

«Μετά από δύο ώρες, κάλεσε η κόρη μου ασθενοφόρο, πήρε τον σύζυγό μου, τον μετέφερε στο νοσοκομείο και μόλις έφτασε εκεί, έπαθε οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου».

Οι γιατροί του νοσοκομείου Κατερίνης κατάφεραν να τον σταθεροποιήσουν, ωστόσο κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στη Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης, όπου και τα ξημερώματα της Δευτέρας, υποβλήθηκε σε κατεπείγουσα επέμβαση.

«Το να προσαγάγεις έναν άνθρωπο βίαια και ενώ σου λέει ότι είναι άρρωστος και να αδιαφορείς, αυτό είναι το λιγότερο απάνθρωπο».

Η οικογένεια κατέθεσε μήνυση για τα όσα συνέβησαν και είχαν ως αποτέλεσμα, όπως λένε, να κινδυνεύσει η ζωή του πατέρα αλλά και τον τραυματισμό του γιου του.