“Ως Αντιπρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής και σε απάντηση των όσων ακούστηκαν από την αξιωματική αντιπολίτευση, τονίζω ότι αναφορικά με τη σύνθεση-συγκρότηση και λειτουργία της επιτροπής τηρήθηκαν απόλυτα όσα προβλέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής”

 

Επίσης από τις εργασίες της Επιτροπής αποδείχθηκε ότι:

–        Για τη θέση σε επισύνδεση του κινητού του κ. Ανδρουλάκη

–     προηγήθηκε ενδελεχής έλεγχος από όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Ε.Υ.Π.

–        Ακολούθησε έλεγχος και έγκριση της ουσιαστικής βασιμότητας του αιτήματος από την αρμόδια εισαγγελική λειτουργό, που εξέδωσε τη διάταξη για την άρση.

–        Επίσης, αποδείχτηκε ότι υπήρχε διαρκής ενημέρωση και συνεργασία της Ε.Υ.Π. με την Αρχή που την ελέγχει, την Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (Α.Δ.Α.Ε).

 

Επίσης, ότι:

–        Ουδεμία σχέση είχε η Ε.Υ.Π. με την απόπειρα παγίδευσης του κινητού του κ. Ανδρουλάκη από το παράνομο λογισμικό PREDATOR.

–        Και τέλος ότι καμία ενημέρωση δεν είχε ο Πρωθυπουργός, ούτε και οι συνεργάτες του, συνεπώς ουδεμία ευθύνη φέρουν τα παραπάνω πρόσωπα για την εν λόγω υπόθεση.

 

”Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Κυβέρνηση δε μένει στο χθες, αλλά έχει το βλέμμα στραμμένο στο αύριο. Για να μην υπάρξει ξανά οποιαδήποτε σκιά στο μέλλον, καταθέτουμε σειρά προτάσεων για την καλύτερη λειτουργία της ΕΥΠ.

 

Ενδεικτικά, για την ενίσχυση του πλαισίου νόμιμης άρσης απορρήτου για πολιτικά πρόσωπα, με την ενεργοποίηση επιπλέον φίλτρου, αλλαγές στο εσωτερικό της ΕΥΠ για την ενίσχυση του εσωτερικού της ελέγχου, απαγόρευση εμπορίας λογισμικών παρακολούθησης προς ιδιώτες και άλλα.

 

Και αυτή είναι η σημαντική παρακαταθήκη της Κυβέρνησης, και ίσως το πιο χρήσιμο αποτέλεσμα της όλης υπόθεσης για τον ελληνικό λαό.”

 

Περισσότερα εδώ: Η Άννα Μάνη  -Παπαδημητρίου επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής

 

 

 

(Δελτίο τύπου)