Στην Ολομέλεια, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η κυρία Μάνη τόνισε: «Οι καπνοπαραγωγοί, οι ροδακινοπαραγωγοί της Πιερίας περιμένουν στήριξη, κύριε Υπουργέ, όπως έλαβαν εξάλλου πρόσφατα στήριξη οι ίδιες παραγωγές άλλων νομών και είναι οι μόνοι που δεν συμπεριλήφθηκαν και πιστεύω ότι δεν πρέπει να αδικηθούν.

Και θα εστιάσω και στο ακτινίδιο, που επίσης έχει πληγεί έντονα. Δεν πρέπει να στηρίξουμε περαιτέρω ένα προϊόν που είναι κατά 95% εξαγώγιμο, που φέρνει κάθε χρόνο σημαντικό συνάλλαγμα στη χώρα μας, που έχει κρατήσει τη νεολαία μας στην περιφέρεια, που διαφαίνεται ότι θα έχει εξαιρετικές προοπτικές;

Είμαι βέβαιη, κύριε Υπουργέ, ότι και πάλι θα δείξετε την ίδια ευαισθησία και θα κάνετε ό,τι είναι δυνατόν για την ανεύρεση των αναγκαίων πόρων για τη στήριξη των παραπάνω παραγωγών».

Περαιτέρω, η βουλευτής επισήμανε την ανάγκη να στηριχθούν όλοι οι παραγωγοί, οι αγρότες, οι αλιείς και οι κτηνοτρόφοι αλλά και να εκπαιδευτούν και να καταρτιστούν κατάλληλα, ιδίως ενόψει των προκλήσεων της νέας ΚΑΠ, στόχος εξάλλου που επιτυγχάνεται από το εν λόγω νομοσχέδιο με το οποίο αναβαθμίζεται ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ.

Τέλος, η κυρία Μάνη αναφέρθηκε και στην αξία του Προγράμματος Νέων Αγροτών, του μεγαλύτερου που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα έως σήμερα, το οποίο επέκτεινε η Κυβέρνηση αυξάνοντας παράλληλα τον αριθμό των
δικαιούχων.