Ένα από τα βασικά ζητήματα της προγραμματισμένης συνάντησης της κυρίας Μάνη με το Διοικητή του e- ΕΦΚΑ, κ. Παναγιώτη Δουφεξή, ήταν οι εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις, ένα ζήτημα που αφορούσε χιλιάδες πολίτες.

 

Την ίδια μάλιστα ημέρα ξεκίνησε με εμβόλιμη πληρωμή η προκαταβολή επικουρικής σύνταξης, σε 37.500 δικαιούχους που είχαν συμπληρώσει τουλάχιστον 15 έτη επικουρικής ασφάλισης και στους οποίους δεν είχε εκδοθεί η επικουρική τους σύνταξη έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

 

Τα ποσά που καταβλήθηκαν ήταν 100 Ευρώ για κάθε μήνα καθυστέρησης έκδοσης στις επικουρικές συντάξεις γήρατος και 50 Ευρώ στις επικουρικές συντάξεις λόγω αναπηρίας, καθώς και για τον επιζώντα σύζυγο που ζητά να του χορηγηθεί επικουρική σύνταξη λόγω θανάτου.

 

Παράλληλα, παρά την εξαιρετική πρόοδο που έχει σημειωθεί στην επιτάχυνση της έκδοσης συντάξεων, συνεχίζεται η προσπάθεια για την ολοκλήρωση και όλων των άλλων εκκρεμών υποθέσεων συνταξιοδότησης που εμφανίζουν ιδιαιτερότητες και δυσκολίες.

 

Επίσης, ο Διοικητής ενημέρωσε την κυρία Μάνη ότι υπογράφηκε χθες η σύμβαση για την ενίσχυση του εξοπλισμού όλων των υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ πανελλαδικά, με την προμήθεια 2.187 πολυμηχανημάτων, σκάνερ κτλ., με σκοπό την ακόμα ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

 

Ένα ζήτημα, το οποίο έχει επισημάνει η κυρία Μάνη και για το υποκατάστημα του e-ΕΦΚΑ Πιερίας, καθώς ο επιπλέον τεχνολογικός εξοπλισμός θα διευκολύνει τους εργαζόμενους για την ταχύτερη διεκπεραίωση των εκκρεμών υποθέσεων.