Ο δείκτης ευφυΐας της 12χρονης είναι υψηλότερος από αυτόν του Αϊνστάιν. Στα 5 της χρόνια τελείωσε το Δημοτικό, στα 6 το Γυμνάσιο και στα 8 της πήρε το απολυτήριο του Λυκείου. Τώρα, έχοντας ήδη ένα πτυχίο πανεπιστημίου, κάνει μεταπτυχιακό στη βιομηχανική μηχανική.

Η Αντχάρα Πέρεζ Σάντσεζ μοιάζει με πολλά κορίτσια της ηλικίας της αλλά η ιστορία της είναι πολύ διαφορετική.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια φτωχική γειτονιά στην πόλη του Μεξικού. Στα 3 της χρόνια διαγνώστηκε με σύνδρομο Άσπεργκερ, μια νευροαναπτυξιακή διαταραχή που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού.

Η ζωή της δεν ήταν πολύ εύκολη για εκείνη. Δεν είχε φίλους… Όταντα άλλα παιδιά της ηλικίας της έπαιζαν στο δρόμο, εκείνη προτιμούσε να μένει σπίτι και να μελετά τον περιοδικό πίνακα των χημικών στοιχείων.

Οι συμμαθητές της στο σχολείο την κορόιδευαν και την φώναζαν φρικιό ενώ οι δάσκαλοι απορούσαν με την απροθυμία της να μετέχει στο μάθημα.

Λόγω του bullying που δεχόταν από τους συμμαθητές της, αναγκάστηκε να αλλάξει σχολείο τρεις φορές κι έτσι άρχισε να απομονώνεται, όπως είπε η οικογένειά της στο Marie Claire Mexico.

Για να βοηθήσει την κόρη της με την κατάθλιψη, η μητέρα της την πήγε σε έναν ψυχολόγο. «Οι δάσκαλοι δεν ήταν πολύ συμπονετικοί, μου έλεγαν ότι η κόρη μου έκανε δέκα χρόνια να τελειώσει μια εργασία», έχει πει η μητέρα της σε συνέντευξή της στο ίδιο περιοδικό. «Άρχισε να απομονώνεται, δεν ήθελε να παίζει με τους συμμαθητές της, ένιωθε περίεργα, διαφορετικά».

Σύντομα, οι ειδικοί ανακάλυψαν πως ο δείκτης ευφυΐας της ήταν πολύ υψηλός. Συγκεκριμένα, ήταν 162, υψηλότερος και από του Άλμπερτ Αϊνστάιν αλλά και του Στίβεν Χόκινγκ, που και οι δύο είχαν δείκτη νοημοσύνης 160.

Τότε πρότειναν στους γονείς να στείλουν την Αντχάρα σε ένα ειδικό σχολείο για χαρισματικά παιδιά. Η εγγραφή της εκεί ανέδειξε το λαμπρό μυαλό της και την ικανότητά της να μαθαίνει τα πάντα ταχύτητα.

 

Η εξέλιξή της ήταν αλματώδης…
Στα 5 της τελείωσε το Δημοτικό, στα 6 το Γυμνάσιο και στα 8 πήρε το απολυτήριο Λυκείου. Η μικρή διάνοια στα 12 της σήμερα έχει ήδη ένα πτυχίο πανεπιστημίου και τώρα κάνει το μεταπτυχιακό της στη βιομηχανική μηχανική.

Άμεσος στόχος της είναι να σπουδάσει Αστροφυσική στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, το οποίο της έχει προσφέρει υποτροφία.

Παράλληλα, η μικρή εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη ενός «έξυπνου βραχιολιού» για μικρά παιδιά με ειδικές ικανότητες. Μια συσκευή, που θα μπορεί να μετράει τα συναισθήματά τους ώστε να αποτρέπει επιληπτικές κρίσεις.

Επίσης, πρόσφατα το κορίτσι – θαύμα έγραψε ένα βιβλίο αυτοβοήθειας με τίτλο »Μην τα παρατάς ποτέ» ενώ συνεργάζεται με τη μεξικάνικη διαστημική υπηρεσία.

Ονειρεύεται κάποια μέρα να δουλέψει στη NASA και να γίνει το πρώτο αυτιστικό άτομο που θα ταξιδέψει στο διάστημα.

«Το όνομά μου προέρχεται από ένα αστέρι, από τον αστερισμό των κυνηγών. Θέλω να πάω στο διάστημα και να εποικίσω τον Άρη», δηλώνει η Αντχάρα, η οποία πρόσφατα μπήκε στη λίστα του μεξικάνικου Forbes με τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες της χώρας της.

 

 

Πηγή:in.gr