Το κόμματα της αντιπολίτευσης αντιδρούν στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον κορονοϊό, και τα οποία αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους.

Τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από τις 13 Σεπτεμβρίου για τους ανεμβολίαστους πολίτες, αντιδρούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Μέτρα διχασμού, οικονομικής εξαθλίωσης, κατάρρευσης του ΕΣΥ και νέας έξαρσης της πανδημίας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Η κυβέρνηση ομολόγησε αποτυχία στους στόχους του προγράμματος εμβολιασμού και στη δημιουργία του αναγκαίου τείχους ανοσίας», τονίζει το ΚΙΝΑΛ για τα νέα μέτρα. 

ΣΥΡΙΖΑ: Μέτρα διχασμού, οικονομικής εξαθλίωσης, κατάρρευσης του ΕΣΥ και νέας έξαρσης της πανδημίας

«Ο Μητσοτάκης τιμωρεί έναν στους δύο Έλληνες για να διαχειριστεί την αποτυχία του», ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σχολιάζοντας ότι «τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Κικίλιας χωρίς ίχνος αυτοκριτικής είναι τόσο λάθος που θέτουν τις βάσεις για τον πιο βαθύ κοινωνικό διχασμό, οικονομική εξαθλίωση των πολιτών, κατάρρευση του ΕΣΥ και νέα έξαρση της πανδημίας». Στη συνέχεια επισημαίνεται:

«Με μόλις το 50% των πολιτών πλήρως εμβολιασμένο παρά τα δεκάδες εκατομμύρια σε ΜΜΕ για καμπάνια ενημέρωσης, στοχοποιεί τους ανεμβολίαστους και ποντάρει τα πάντα στο διχασμό για να επιβιώσει πολιτικά.

– Αντί να φροντίσει για μαζικό δωρεάν τέστινγκ – ειδικά των ανεμβολίαστων – και ιχνηλάτηση, τα ρίχνει όλα πάλι στην ατομική ευθύνη και βάζει χαράτσι 80 ευρώ το μήνα σε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και φοιτητές προς όφελος ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, την ώρα μάλιστα που η πρωτοφανής έξαρση της ακρίβειας έχει ήδη μειώσει δραματικά το εισόδημά τους. Και φυσικά, ούτε κουβέντα για μέτρα αποσυμφόρησης στα ΜΜΜ.

– Αντί να πάρει επιτέλους μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, ετοιμάζεται να στοιβάξει 27 μαθητές ανά τμήμα.

– Αντί να ενισχύσει το ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις, μετά τις συζητήσεις για κλείσιμο περιφερειακών νοσοκομείων, εγκληματεί πετώντας εκτός εργαζόμενους με κίνδυνο κατάρρευσής του εν μέσω μεγάλης αναζωπύρωσης της πανδημίας».

«Περιμένουμε τέλος από κάποιον να εξηγήσει με ποια επιστημονικά δεδομένα, από όλα τα περιοριστικά μέτρα για την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους εξαιρούνται οι χώροι θρησκευτικής λατρείας. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι πρόκειται για ανεύθυνη μικροπολιτική της ΝΔ», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Κίνημα Αλλαγής: Η κυβέρνηση ομολόγησε αποτυχία στους στόχους του προγράμματος εμβολιασμού και στη δημιουργία του αναγκαίου τείχους ανοσίας

«Παρά τις υπεραισιόδοξες και υπερφίαλες εκτιμήσεις των στελεχών της, οι σημερινές εξαγγελίες της θα κριθούν στην πράξη, από την ύπαρξη και λειτουργία ενός αποτελεσματικού προγράμματος ελέγχων από τους αρμόδιους μηχανισμούς του κράτους.Κάτι που ως τώρα – και ιδιαίτερα στους θερινούς μήνες – δεν υπήρξε. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρξει ένα στοχευμένο πρόγραμμα ενημέρωσης και πειθούς για τον εμβολιασμό, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων», ανακοίνωσε το Κίνημα Αλλαγής.

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση μετατρέπει το εμβόλιο σε μέσο εκβιασμών και διαίρεσης των εργαζομένων

«Η κυβέρνηση επιμένει να μετακυλίει τις τεράστιες ευθύνες της στον λαό, παίζοντας ένα βρώμικο παιχνίδι εις βάρος του, μετατρέποντας το εμβόλιο από ανάγκη, δικαίωμα και όπλο της επιστήμης, σε μέσο διαίρεσης των εργαζομένων, εκβιασμών, επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα, αλλά και ευκαιρία για τους ιδιωτικούς ομίλους να αυξήσουν την πελατεία τους», σχολιάζει το ΚΚΕ, έπειτα από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για τους ανεμβολίαστους.

«Λες και είμαστε στο 1ο και όχι βαθιά μέσα στο 4ο κύμα της πανδημίας, που φούντωσε και λόγω της εφαρμογής των πρωτοκόλλων των τουριστικών ομίλων, η κυβέρνηση για άλλη μια φορά δεν ανακοίνωσε κανένα μέτρο θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας, προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μεταφοράς, στα σχολεία και τις σχολές.

Μάλιστα, έχει το θράσος να επικαλείται τον ανορθολογισμό, τον οποίο και η ίδια τροφοδοτεί νυχθημερόν με τις παλινωδίες της, τη λειψή εμβολιαστική εκστρατεία, την απουσία ολοκληρωμένης πληροφόρησης, τη μετατροπή του εμβολίου σε μέσο συναλλαγής κι εξαγοράς, την ανύπαρκτη φαρμακοεπαγρύπνηση.

Ο λαός, αντί να είναι όμηρος της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, να μπει μπροστά και να διεκδικήσει την προστασία της ζωής του και των δικαιωμάτων του», τονίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

ΜέΡΑ25: «Θατσερισμός» και «ιδιωτικομανία» η πολιτική της κυβέρνησης

Το ΜέΡΑ25 κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «οι ανακοινώσεις διά στόματος υπουργού Υγείας για τα νέα υγειονομικά μέτρα, ήταν απλώς το πιο πρόσφατο κρούσμα της βαθιάς νόσησης που αποτελεί για τη χώρα η Μητσοτάκης ΑΕ. Η κυβέρνηση, δηλαδή, που δεν θα αφήσει καμία κρίση που να μην τη μετατρέψει σε ευκαιρία περαιτέρω θησαυρισμού των εκλεκτών της».

Το ΜέΡΑ25 υποστηρίζει ότι «το άγχος του κ. Κικίλια να διευκρινίσει ότι τα μέτρα δεν έχουν “πατερναλιστικό ή τιμωρητικό χαρακτήρα” ήταν εύλογο, καθώς προηγήθηκε μια ολόκληρη επιχειρηματολογία και ομοβροντία μέτρων που υποστήριζε το ακριβώς αντίθετο». Επικρίνει επίσης την κυβέρνηση γιατί «τα τεστ που θα υποχρεούνται να κάνουν εβδομαδιαίως ή δις εβδομαδιαίως οι ανεμβολίαστοι, [πρέπει] να γίνονται με δικά τους έξοδα, αποκλειστικά σε ιδιωτικά εργαστήρια».

Το ΜέΡΑ 25 υποστηρίζει την ανάγκη να «στήσουν το δημόσιο δίκτυο κέντρων μαζικών δωρεάν τεστ» και σημειώνει ότι είναι «τόσο μεγάλη είναι η ιδιωτικομανία της Μητσοτάκης ΑΕ που δεν διστάζει να σπρώξει ακόμα και τους φοιτητές στον γκισέ του ιδιωτικού διαγνωστικού κέντρου».

Βαρουφάκης: Ο αυταρχισμός κατά των ανεμβολίαστων «τσιμεντώνει» την αντίστασή τους

Την αντίθεσή του στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους εκφράζει ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, που υποστηρίζει ότι ο αυταρχισμός «τσιμεντώνει» την αντίστασή τους.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρουφάκης σε δήλωσή του αναφέρει: «Τόσο δύσκολο είναι να καταλάβουν ότι ο αυταρχισμός εναντίον των ανεμβολίαστων “τσιμεντώνει” την αντίστασή τους στο εμβόλιο και υπονομεύει την απαραίτητη εκστρατεία να εμβολιαστούν όσο περισσότερες/οι γίνεται;».

Ελληνική Λύση: Η κυβέρνηση προωθεί έναν νέο διχασμό

«Η κυβέρνηση με πρόσχημα τον εμβολιασμό, προωθεί έναν νέο διχασμό φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να απειλεί με “διωγμό” τους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς λειτουργούς!», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση, συμπληρώνοντας ότι: «Μιλάμε πλέον για μεθοδευμένη αποδυνάμωση του ΕΣΥ, παρότι αυτοί οι “ανεμβολίαστοι” σήκωσαν όλο το βάρος αντιμετώπισης της πανδημίας ευρισκόμενοι στην πρώτη γραμμή. Με αυτή την κυβερνητική “λογική”, επειδή και τα ποσοστά των μη εμβολιασμένων στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι “χαμηλά”, ας αποδεκατίσουμε και την Εθνική Άμυνα της Ελλάδος».

 

Πηγή: dikaiologitika.gr