Η Περιφερειακή Ενότητας Πιερίας, με όλο τον ανθρώπινο και μηχανολογικό εξοπλισμό που διαθέτει, βρίσκεται στο πεδίο για την αντιμετώπιση των φαινομένων.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ:  Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πεδίο για την εξασφάλιση της ασφαλούς διεξαγωγής της κίνησης των πεζών και των οχημάτων. Τα μηχανήματα της ΠΕ Πιερίας, εξακολουθούν να επιχειρούν σε συγκεκριμένες περιοχές, παρότι παρατηρείται ύφεση των καιρικών φαινομένων.

Τα καιρικά φαινόμενα βρίσκονται ήδη σε ύφεση, ενώ έχουν αντιμετωπιστεί και επιλυθεί άμεσα όλα τα προβλήματα που προκλήθηκαν από την επέλαση της θεομηνίας με την κωδική ονομασία «BIANCA» στην Πιερία.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, βρίσκεται πάντα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και αγαστή συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αλλά και τους τρεις Δήμους της Πιερίας (Κατερίνης, Πύδνας – Κολινδρού και Δίου – Ολύμπου) σε συντονισμό με τις αρμόδιες οργανικές μονάδες της (Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων και Τμήμα Πολιτικής Προστασίας).

Από την πρώτη στιγμή διενεργούνται αυτοψίες από το ανθρώπινο δυναμικό της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων και τον συντονισμό του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, σε όλα τα σημεία του οδικού δικτύου ευθύνης της ΠΕ Πιερίας που πλήχθηκαν  από τα καιρικά φαινόμενα, με σχετική εντολή και επίβλεψη της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου.

Χρησιμοποιήθηκαν έξι (6) εκχιονιστικά μηχανήματα, ένας (1) ισοπεδωτής γαιών αλλά και εξειδικευμένα μηχανήματα έργου απομάκρυνσης του χιονιού από το οδικό δίκτυο, στις κάτωθι οδικές αρτηρίες ευθύνης της ΠΕ Πιερίας, για την κατά το δυνατόν εξασφάλιση της αφαλούς κυκλοφορίας στους μετακινούμενους σε αυτές:

 • Στην 1η Παλαιά Εθνική Οδό (Κατερίνη – Αιγίνιο – Όρια Νομού με ΠΕ Ημαθίας)
 • Στην 13η Εθνική Οδό (Κατερίνη – Κάτω Μηλιά – Φωτεινά – Άγιο Δημήτριο – Όρια Νομού με ΠΕ Λάρισας)
 • Στην 3η Επαρχιακή Οδό (Κατερίνη – Π. Κεραμιδίου – Εξοχής – Ρυάκια)
 • Στην 4η Επαρχιακή Οδό (Κατερίνη – Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης – Μοσχοχώρι – Ελατοχώρι – Όρια Νομού με ΠΕ Κοζάνης)
 • 15η Επαρχιακή Οδό (Κατερίνη – Βρία – Ρητίνη – Ελατοχώρι – Όρια Νομού με ΠΕ Κοζάνης), με ιδιαίτερη εστίαση στον καθαρισμό του δρόμου Ελατοχωρίου – Χιονοδρομικού Κέντρου Ελατοχωρίου.
 • Επίσης, στους δρόμους:
  • Λεπτοκαρυά – Καρυά
  • Κίτρος – Αλώνια
  • Ρυάκια – Καστανιά – Κολινδρός
  • Κολινδρός – Παλιάμπελα – Λιβάδι

Στις περιοχές που παράλληλα καταγράφηκαν πλημμυρικά φαινόμενα, έγιναν οι απαιτούμενες ενέργειες σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής μετακίνηση του πληθυσμού.

«Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, βρίσκεται ακόμα σε επιχειρησιακό συναγερμό και μέχρι το τέλος των φαινομένων, για την εξασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς κυκλοφορίας των οχημάτων και της απρόσκοπτης προσβασιμότητας όλων των περιοχών της Πιερίας», τονίζει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου.

Ωστόσο, επισήμανση γίνεται σε όλους τους κινούμενους στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ότι θα πρέπει να οδηγούν με προσοχή, να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να διατηρούν ασφαλείς αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα, όπως επίσης καλό θα ήταν και να ελαχιστοποιούνται οι μετακινήσεις των πολιτών στις απολύτως απαραίτητες και απαιτούμενες, για να αποφευχθούν μικροατυχήματα, ενώ σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 112.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, ενώ μπορείτε να συμβουλεύεστε και το επίσημο site της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας [www.emy.gr] και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS), καθώς και το επίσημο site της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας [www.civilprotection.gr].

 

(Δελτίο τύπου)