Scroll to top

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Τα θερμά λόγια του για τους κατηγορούμενους – «Να επιδείξετε επιείκεια στον καταλογισμό της ποινής»


- 5 Νοεμβρίου 2020

 •  

   

  Τα ιδιαίτερα θερμά λόγια του απαχθέντα για κάποιους από τους κατηγορούμενους ήταν αυτά έκαναν που εντύπωση στη δίκη, σε δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, των 12 κατηγορούμενων για την απαγωγή του Ηρακλειώτη επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

  Όπως έχει γράψει το Cretalive, αναμένεται να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου προκειμένου να διερευνηθεί ο ρόλος τεσσάρων ακόμα ατόμων στην υπόθεση.

  Στο δικαστήριο, εκτός από τον ίδιο τον επιχειρηματία βρέθηκαν και μέλη της οικογένειας του.

  Λίγο μετά τις 10.30 στο εδώλιο κάθησαν όλοι οι κατηγορούμενοι (και οι 10 που είναι στην φυλακή αλλά και οι δυο καταδικασθέντες που τους είχε δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση).

  Η δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση του Μιχάλη Λεμπιδάκη. “Προστάτευα τον εαυτό μου, δεν ήθελα να βλέπω, να ακούω, να ρωτάω… αυτό ήταν το εχέγγυο για να βγω από αυτήν την ιστορία ζωντανός” είπε στην έδρα.

  Υποστήριξε ότι οι απαγωγείς του συμπεριφέρθηκαν με ευγένεια και σε μια περίπτωση κατά την ημέρα της αρπαγής του που ένας τον τράβηξε με βία, ο αρχηγός, όπως είπε, τον επανέφερε στην τάξη.

  Σε ερώτηση του προέδρου της έδρας πως και μιλάει με τόση καλοσύνη για τους απαγωγείς του, είπε “Πιστεύω ότι σε κάθε άνθρωπο αν δεν έχει γεννηθεί κακούργος, αναπτύσσεται ένα συναίσθημα συμπόνιας”.

  Για τρεις καταδικασθέντες – πρωτίστως για τον αποκαλούμενο “Ευγένιο και ακολούθως για τον “παππού” και τον ιδιοκτήτη της μάντρας όπου και εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς – ο Μιχαλης Λεμπιδακης αναφέρθηκε όχι μόνο με λόγια συγχώρεσης αλλά και κάτι παραπάνω:

  “Αν δεν ήταν 3-4 να μου κρατάνε συντροφιά και να μιλάμε, δεν θα ήμουν σήμερα απόλυτα υγιής, σωματικά και ψυχικά” είπε – μεταξύ άλλων – αναφερόμενος στη “βοήθεια” που του πρόσφεραν.

  Είπε τα καλύτερα για τον Ευγένιο, αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές στις οποίες του συμπαραστάθηκε ο “παππούς” ενώ για τον ιδιοκτήτη της μάντρας υποστήριξε πως πιστεύει πράγματι ότι εκβιάστηκε, έμπλεξε και ήθελε πραγματικά να τον βοηθήσει.

  Θετικές ήταν και οι αναφορές του για τον “φύλακά” του από τη Θεσσαλονίκη, για τον οποίο τόνισε ότι κατά την άποψή του ήταν ο τελευταίος τροχός της αμάξης.

  Ενδεικτική της στάσης του επιχειρηματία είναι η σκηνή μετά το τέλος της κατάθεσής του. Όταν το δικαστήριο του είπε ότι μπορεί να αποχωρήσει, ο κ. Λεμπιδάκη ζήτησε από τον Πρόεδρο να του επιτρέψει να κατεβάσει την μάσκα. Στη συνέχεια, κατεβάζοντας την μάσκα και χαμογελώντας ανέφερε:

  “Με βλέπετε, είμαι απόλυτα καλά. Θα ήθελα να παρακαλέσω το δικαστήριο στους ανθρώπους που έχουν ομολογήσει κι έχουν δείξει μεταμέλεια, να επιδείξετε επιείκεια στον καταλογισμό της ποινής”!

  Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ρωτήθηκε εκ νέου αν θεωρεί ότι οι απαγωγείς είχαν “εσωτερική πληροφόρηση” από την εταιρεία του για να απαντήσει ότι θεωρεί “ακραίο” το ενδεχόμενο αυτό και δεν το πιστεύει.

  Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή με το 47χρονο σήμερα εκ των βασικών κατηγορουμένων, με ρεθυμνιώτικη καταγωγή. Τον συγκεκριμένο σήκωσε από το εδώλιο ο δικηγόρος του, ζητώντας από τον κ. Λεμπιδάκη να πει αν ήταν αυτός που κατά την αρπαγή του – αφού τον αγκάλιασε τον προέτρεψε με κρητική προφορά να μην φοβηθεί λέγοντας “κιανείς δεν παθαίνει πράμα” και τον ρώτησε αν “είναι τσιπαρισμένος”. Μάλιστα ζητήθηκε από τον κατηγορούμενο να επαναλάβει τα συγκεκριμένα λόγια, ωστόσο ο κ. Λεμπιδάκης υποστήριξε ότι ναι μεν το ύψος του ταιριάζει, δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πως είναι ο ίδιος που του είπε αυτά τα λόγια.

   

   

   

  Πηγή: Cretalive.gr

   

 • Δείτε επίσης...