Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε…

Οι κατσαρίδες είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα οικιακά παράσιτα και είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές το καλοκαίρι.

Δείτε ορισμένους αποτελεσματικούς τρόπους για τις αποτρέψετε από το να πλησιάσουν στο εσωτερικό του σπιτιού σας.

Δείτε αναλυτικά:
Κρατήστε την κουζίνα σας καθαρή. Οι κατσαρίδες έλκονται από τις πηγές τροφής, οπότε μια ακατάστατη κουζίνα είναι σαν μπουφές για αυτές. Φροντίστε να σκουπίζετε αμέσως τυχόν διαρροές, να διατηρείτε τα τρόφιμα σε καλά σφραγισμένα δοχεία και να βγάζετε τακτικά τα σκουπίδια.

Αποκαταστήστε τυχόν διαρροές. Οι κατσαρίδες έλκονται από την υγρασία, οπότε ακόμη και μια μικρή διαρροή μπορεί να αποτελέσει ανοιχτή πρόσκληση για να μπουν μέσα. Φροντίστε να διορθώσετε αμέσως τυχόν προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Απομακρύνετε την ακαταστασία. Οι κατσαρίδες αρέσκονται να κρύβονται σε σκοτεινούς, ακατάστατους χώρους. Φροντίστε να αποσυμφορείτε τακτικά το σπίτι σας, ειδικά αν ζείτε σε διαμέρισμα ή πολυκατοικία όπου οι κατσαρίδες μπορούν εύκολα να ταξιδέψουν μεταξύ των μονάδων.

Χρησιμοποιήστε παγίδες κατσαρίδων ή δολώματα. Αυτοί είναι αποτελεσματικοί τρόποι για να σκοτώσετε τις κατσαρίδες και να τις αποτρέψετε από το να επιστρέψουν .

 

Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε προσεκτικά τις οδηγίες, καθώς ορισμένα από αυτά τα προϊόντα μπορεί να είναι επικίνδυνα αν χρησιμοποιηθούν με ακατάλληλο τρόπο.

Καλέστε έναν επαγγελματία. Εάν έχετε σοβαρό πρόβλημα με κατσαρίδες, ίσως είναι καλύτερο να καλέσετε μια εταιρεία καταπολέμησης παρασίτων για βοήθεια. Θα είναι σε θέση να εντοπίσουν την πηγή του προβλήματος και να σας συστήσουν την καλύτερη πορεία αντιμετώπισης.

 

 

Πηγή: in.gr