Οποιοδήποτε παλιό αντικείμενο έχεις μπορείς να το μεταμορφώσεις σε ένα υπέροχο και πρακτικό κομμάτι για το σπίτι σου όπως και τη σχάρα για τις βαλίτσες.

Οι DIY κατασκευές έχουν πολλά πλεονεκτήματα, όπως από το να έχουμε τη χαρά ότι δημιουργήσαμε κάτι μόνες μας μέχρι του ότι φτιάξαμε ακριβώς αυτό που θέλαμε. Με τις κατασκευές μπορούμε να δημιουργήσουμε ό, τι θέλουμε, σε όποιο χρώμα επιθυμούμε και στο στυλ που ταιριάζει στον χώρο μας. Όμως εκτός από αυτά θα έχουμε την ικανοποίηση πως δίνουμε μια νέα μορφή και ζωή σε ένα παλιό αντικείμενο αφού θα έχουμε χρησιμοποιήσει υλικά που έχουν παρατηθεί σε μια αποθήκη.

Με αφορμή τη δημιουργικότητα και την ανακύκλωση, μπορείς να δημιουργήσεις το τραπέζι των ονείρων σου ή ένα βοηθητικό τραπεζάκι από μια παλιά σχάρα για αποσκευές και να την μετατρέψεις σε ένα εντυπωσιακό έπιπλο για το σπίτι σου. Υπεύθυνη γι’ αυτή την εξαιρετική ιδέα είναι η @redeux_style με ένα video-hack που ανέβασε στο Instagram.

Σύμφωνα με το House Digest, 292,4 εκατομμύρια τόνοι απορριμμάτων απορρίφθηκαν μόνο το 2018. Έτσι ψάχνοντας για πεταμένα αντικείμενα μπορεί να τα μετατρέψεις σε κάτι όμορφο. Με αυτόν τον τρόπο, είσαι φιλική προς το περιβάλλον, εξοικονομείς μετρητά και δημιουργείς έπιπλα μοναδικά στο είδος τους για να δώσεις χαρακτήρα και στυλ στο χώρο σου.

Αναζήτησε μια παλιά σχάρα αποσκευών και καθρέφτη
Όταν ψάχνεις για μια ξύλινη ή μεταλλική σχάρα αποσκευών, θα πρέπει να έχει όλα ή τα περισσότερα λουριά άθικτα, καθώς θα τη χρησιμοποιήσεις για τη βάση του τραπεζιού σου DIY. Θα χρειαστείς επίσης έναν παλιό καθρέφτη. Ακόμα κι αν έχει μικρές ατέλειες, μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις. Μόλις συγκεντρώσεις τα αντικείμενα σου, ξεκίνησε βάφοντας με σπρέι τα πόδια της σχάρας των αποσκευών. Αυτό το video χρησιμοποιεί μαύρο για μια ουδέτερη εμφάνιση, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε χρώμα για μια εμφάνιση που εσύ επιθυμείς. Στη συνέχεια, σκέψου αν θέλεις να αλλάξεις τον καθρέφτη που θα ανακυκλώσεις για αυτό το έργο. Δεδομένου ότι ο καθρέφτης της @redeux_style που χρησιμοποιήθηκε ήταν ολόλευκος, πήρε ένα μαύρο μαρκαδόρο χρώματος Sharpie και χρωμάτισε επιλεγμένα πλακάκια για ασπρόμαυρο εφέ.

Ωστόσο, υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι με τους οποίους μπορείς να διακοσμήσεις έναν καθρέφτη, αν δεν βρεις έναν σαν της @redeux_style. Μπορείς να πάρεις έναν απλό γυάλινο καθρέφτη και να προσθέσεις έναν ανακυκλωμένο ξύλινο σκελετό ή να δημιουργήσεις ένα μωσαϊκό εφέ χρησιμοποιώντας πλακάκια. Μόλις φτιάξεις τον καθρέφτη, τοποθέτησε τον πάνω από τη σχάρα αποσκευών. Δεν χρειάζεται να τον στερεώσεις στη θέση του εκτός αν έχεις παιδιά ή κατοικίδια. Μπορείς επίσης να αποθηκεύσεις διακοσμητικά κουτιά αποθήκευσης ή ένα πουφ για επιπλέον καθίσματα κάτω από αυτό.

 

 

Πηγή:theissue.gr