ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΝΤΕΣ

Την αντίθεσή της προς το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, εκφράζει και η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος, μετά το «ΟΧΙ» της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σήμερα, σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Πιερίας αναγνώστηκε  σχετική επιστολή που στάλθηκε από την Ιερά Μητρόπολη.

Με έμφαση στην επίσημη θέση της Εκκλησίας, η επιστολή τονίζει την αντίθεσή της στη θεσμοθέτηση του γάμου ομοφυλόφιλων. Αναφέρει ότι η επίσημη θέση της Εκκλησίας είναι κατηγορηματικά αρνητική έναντι αυτής της πρότασης νόμου, εκφράζοντας την παράδοση και τη διδασκαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας σχετικά με τον θεσμό του γάμου.

Σημαντικό επίσης είναι το σημείο που αναφέρει πώς το νομοσχέδιο μπορεί να επηρεάσει την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Η επιστολή αναγνωρίζει το δικαίωμα κάθε ατόμου στην προσωπική του επιλογή, ωστόσο επισημαίνει τη σημασία της παραδοσιακής έννοιας της οικογένειας και του γάμου στο πλαίσιο των θρησκευτικών και κοινωνικών αξιών.

Υπενθυμίζεται πως απόψε, Κυριακή 28/01 και ώρα 6.00 το απόγευμα, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους έχει προγραμματίσει ειδική ενημερωτική εκδήλωση, με ομιλητή τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο,  για το συγκεκριμένο θέμα.

Η Επιστολή που διαβάστηκε σήμερα στους Ιερούς Ναούς της Πιερίας