Η απάτη αποκαλύφθηκε στην Κρήτη

Μια 44χρονη γυναίκα από τη Δυτική Αττική, με το πρόσχημα της βαριάς ασθένειας του παιδιού της αποσπούσε μαζί με τον 43 χρόνο σύζυγό της χρηματικά ποσά από εκκλησίες και ανυποψίαστους πολίτες.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, σε κάποιες περιπτώσεις που κατάφεραν να αποσπάσουν χρήματα την πρώτη φορά, δεν δίστασε να πει κλαίγοντας ότι το παιδί πέθανε και ζητούσε και άλλα χρήματα για να φέρει τη σορό του στην Ελλάδα!

Προσποιούταν την κοινωνική λειτουργό
Φλώρινα, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Ελευσίνα, Ηράκλειο, Χανιά και Κίσσαμος είναι κάποιες από τις περιοχές που «χτύπησαν» οι απατεώνες μόνο που η τελευταία προσπάθεια τους στην Κίσσαμο ήταν και η «φαρμακερή».

Προσποιούμενη κοινωνική λειτουργό του Δήμου Κισσάμου Χανίων, η 44χρονη πήρε τηλέφωνο σε μοναστήρι της περιοχής και ζήτησε 500 ευρώ με πρόσχημα ότι συγκεντρώνουν χρήματα για να ταξιδέψει στην Αγγλία ένα άρρωστο παιδάκι με καταγωγή από την Κίσσαμο.

Ωστόσο η ίδια δεν σταμάτησε εκεί καθώς πήρε τηλέφωνο και μια άλλη γυναίκα που επισκεπτόταν συχνά το ίδιο μοναστήρι και της ζήτησε για τον ίδιο λόγο 300 ευρώ. Η γυναίκα δεν την πίστεψε και απευθύνθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κισσάμου. Αυτή ήταν και η αρχή του τέλους για τη δράση των απατεώνων οι οποίοι έχουν σε βάρος τους καταδικαστικές αποφάσεις και για απάτες που έγιναν στο παρελθόν.

Πάνω από 6.000 ευρώ κατάφεραν να αποσπάσουν
Ο διοικητής και οι αστυνομικοί του ΑΤ Κισάμου άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης και μετά από προανάκριση και αξιοποίηση στοιχείων οι καταγγελίες ξεκίνησαν να πέφτουν βροχή.

Η 44 χρόνη άλλες φορές εμφανιζόταν ως ειρηνοδίκης και άλλες ως υπάλληλος περιφέρειας του Δήμου. Μάλιστα ήταν τέτοιο το θράσος της που όταν έπαιρνε χρήματα και για την υποτιθέμενη μεταφορά της σορού του παιδιού, μετά από λίγο καιρό ζητούσε κλαίγοντας και άλλα χρήματα με το πρόσχημα ότι κάνουν έξωση στην οικογένεια του παιδιού λόγω απλήρωτων ενοικίων!

Οι δύο απατεώνες μάλιστα φρόντιζαν να αλλάζουν συχνά τραπεζικούς λογαριασμούς και κινητά τηλέφωνα ενώ δήλωναν και διαφορετικές διευθύνσεις κατοικίας.

Η 44χρονη και ο 43χρονος αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απάτης από κοινού κατ’ εξακολούθηση και της αντιποίησης αρχής και τις επόμενες ώρες οι αρχές που τους έχουν εντοπίσει, αναμένεται να προχωρήσουν στη σύλληψη τους.

Το συνολικό ποσό το οποίο έχουν αποσπάσει τα δύο άτομα εκτιμάται ότι είναι πολύ μεγαλύτερο των 6.000 ευρώ, ενώ η έρευνα του ΑΤ Κισσάμου αφορά μόνο τους τρεις τελευταίους μήνες.

 

Πηγή:in.gr