«Τότε ήμουν 22-23 και όλες αυτές τις κοτρόνες που είχα στην πλάτη μου, μαζί με όλο αυτό που ήρθε, δεν μπορούσα να τα διαχειριστώ. Έχανα τον εαυτό μου»

Μία σπάνια συνέντευξη στην εκπομπή «Art Week» παραχώρησε ο ταλαντούχος ηθοποιός Άρης Σερβετάλης, με αφορμή την παράσταση «Ορέστης» του Ευριπίδη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Ο ηθοποιός μίλησε για την επιτυχία των ρόλων του αλλά και για τη σύνδεσή του με τον Θεό, η οποία όπως αναφέρει συνέβη την κατάλληλη στιγμή.

Οι δηλώσεις του Άρη Σερβετάλη

«Η επιτυχία είναι εφήμερη. Εντάξει, έκανα κάτι που ήταν επικοινωνήσιμο, αλλά τώρα το βλέπω διαφορετικά. Η επιτυχία έχει πολλές παγίδες. Μπορεί να σε βάλει σε διαδικασία να πιστέψεις ότι αυτό θα συνεχίζεται. Εγώ τότε φρόντιζα τη γιαγιά μου και έπρεπε να έχω κάποια έσοδα. Μου ήρθαν και ήταν πολύ απαραίτητα. Δεν το έπαιρνα ότι ήμουν τρομερός ηθοποιός, αλλά πρακτικά βοήθησε σε μια πολύ σημαντική στιγμή της ζωής μου», είπε αναφερόμενος στην επιτυχία ενώ για στη σχέση του με το Θεό, αποκάλυψε:

«Η πραγματικότητά μας είναι πολύ σκληρή και είναι επώδυνη διαδικασία να την αντιμετωπίσεις. Πρέπει να έχεις μια σταθερά έξω από εσένα για να τραβήξεις μια γραμμή.

Για εμένα είναι ο Θεός. Όλοι οι άνθρωποι αυτοί μπήκαν στη διαδικασία του αθλήματος, είναι αγωνιστές της αλήθειας.

Αυτοί έδειξαν τον δρόμο. Είμαι ένας άνθρωπος που βολεύεται, δεν θέλω ν’ αντιμετωπίσω την πραγματικότητα, ενώ αν έχω μια σταθερά έξω από εμένα μπορώ να το κάνω πιο εύκολα», είπε και τόνισε: «Είμαι τρομερά εγωιστής και θεωρούσα ότι μπορώ να τα διαχειριστώ τα πράγματα. Έπρεπε να αποδομηθεί όλο αυτό.

Έπρεπε να πω ότι δεν μπορώ να βοηθήσω τον εαυτό μου και αυτό έγινε μέσω μιας μορφής αυτοταπείνωσης. Εγώ είχα την ευλογία να γνωρίσω έναν μοναχό και έτσι μπήκα στη διαδικασία να με εισάγει στην περιοχή της ορθοδοξίας.

Ένιωσα να φεύγει η γη κάτω από τα πόδια μου την περίοδο που μαζεύτηκαν όλα τα δεδομένα, από την εποχή του λυκείου και μέχρι το “Είσαι το ταίρι μου” με όλη αυτή την αναγνώριση. Τότε ήμουν 22-23 και όλες αυτές τις κοτρόνες που είχα στην πλάτη μου, μαζί με όλο αυτό που ήρθε, δεν μπορούσα να τα διαχειριστώ.

Έχανα τον εαυτό μου, ήταν σα να κυνηγούσα την ουρά μου και να μην ξέρω τι ακριβώς κάνω. Και τότε είχα αυτή τη γνωριμία και κάτι συνέβη μέσα μου».

 

Πηγή: in.gr